SXSW 2016

Denne app kan du spare mange penge med.
forfatter

Ekspertene ved bedst, siges det. Og i de fleste tilfælde er det sandt nok. Det var det også, da Andrew Jarecki (Emmy-vinder og Oscar-nomineret filmskaber) lavede en app, som gør det let for alle at instruere deres egne film.

Men manden med de mange visioner nøjedes ikke med det. Hvad med at skabe et internetfællesskab omkring de hjemmelavede film? Han vidste ikke helt, han ville med ideen, og hvor det bar hen, men han havde en god mavefornemmelse om den. Den samme fornemmelse, der blandt andet førte til serien The Jinx.

(Foto: Produsenten)

Foto: KnowMe

App’en hedder KnowMe, og den er allerede så småt blevet et hit i USA. Ikke mindst fordi den giver brugerne adgang til videoredigeringsteknologi, der er mindre kompliceret end eksisterende alternativer.

Du kan lave videoer ved at kombinere liveoptagelser, lagrede billeder og lydoptagelser, og bruge det til at lave noget, der ligner en mellemting mellem et lysbilledshow og en videoblog.

På denne måde kan du producere film, reportager, musikvideoer og dokumentar uden dyre programmer. Filmen kan deles på KnowMes hjemmeside, samt de største sociale medier, som Facebook, Twitter og Instagram.

Filmene varer i gennemsnit omkring 40 sekunder, og er helt afgjort mere engagerende end en Instagram-video, men mere uformelle end ting på YouTube.

Jarecki blev for nylig interviewet sammen med Star Wars-instruktør JJ Abrams ved SXSW-messen i Austin, hvor Lyd & Billede mødte manden bag KnowMe.

De to gode venner Andrew Jarecki og JJ Abrams blev interviewet foran 2.000 tilskuere på SXSW i Austin. Foto: Tor Aavatsmark
Mellem superbrugerne af YouTube og de, som slet ikke tør lave film er der utallige mennesker, som vi ønsker at nå. Og de kan fortælle deres historier med KnowMe,” siger Jarecki.
Foreløbig er det kun iPhone-brugere, som kan kan prøve app’en, men der arbejdes på en Android-version.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *