itemprop

Kinesisk mobilalliance vil bryde Googles Play-monopol

Huawei, Xiaomi, Oppo og Vivo går sammen om at skabe fælles app-butik som alternativ til Google.

Har du en Android-mobil, er Google Play stedet, som du besøger for at hente apps til den. Men det kan meget snart ændre sig.

En alliance af mobilproducenter, bestående af Huawei, Xiaomi, Oppo og Vivo, vil skabe et fælles alternativ til Googles app-butik. Det skriver nyhedsbureauet Reuters i dag. Præcis som vi i øvrigt forudsagde sidste år, da konsekvensen af afhængigheden af Google blev tydelig.

Alliancen, der har fået navnet GDSA (Global Developer Service Alliance), skal eksistere parallelt med Google Play, sådan at app-udviklere kan uploade deres apps til begge app-butikker. De fire firmaer sidder tilsammen på 40 procent af det globale mobilmarked. Det er planen, at den nye app-butik skal gå i luften til marts.

Android-styresystemet er gratis, men app-butikken er en pengemaskine for Google, der opkræver et gebyr på 30 procent af prisen på hver app. Hvilket i følge Reuters indbragte 8,8 milliarder dollars til Google i 2019. Den fortjeneste vil GDSA gerne have del i. Men det handler ikke kun om penge for apps.

Læs også Kommentar: Huawei-blokade kan smadre Android I første omgang går den amerikanske boykot af Huawei naturligvis hårdest ud over den kinesiske elektronikgigant selv. Men den dramatiske situation udstiller også den største udfordring ved Android-økosystemet.
 data-srcset

Kan redde Huawei fra blokade – lige på målstregen

Alliancen kan nemlig blive et trumfkort for Huawei, der på grund af handelsblokaden ikke kan indbygge Googles tjenester i sine fremtidige smartphones. Vi har endnu til gode at se Google-løse Huawei-mobiler i skandinaviske butikker, da blokaden ikke gælder eksisterende modeller, men det er kun et spørgsmål om tid. Og det vil sandsynligvis sige få uger, da årets største mobilmesse, MWC, finder sted i Barcelona senere i denne måned.

Relancering køber tid for Huawei

I de knap otte måneder, der er gået siden blokadens start, har Huawei kunnet tære på sin eksisterende udvikling. Vi testede i januar Huawei Nova 5T, der i realiteten var en modificeret udgave af en tidligere model – og dermed ikke omfattet af blokaden. Mate 30 og Mate 30 Pro, der begge er uden Google-apps, bliver tilsyneladende slet ikke sendt på markedet i Skandinavien.

Global Developer Service Alliance

annonce
annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Test-abonnement
Gratis i en måned
Få fuld adgang på alle enheder.
6 måneder
Kun 44,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 6 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.
12 måneder
Kun 40,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 12 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of

Läs också

 data-srcset

Værre end spritkørsel

Du har meget dårligere reaktionstider, når du bruger bilens touch-skærm, end når du kører i beruset tilstand.

Scroll til toppen