Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

Nyhed

Kinesisk mobilalliance vil bryde Googles Play-monopol

Huawei, Xiaomi, Oppo og Vivo går sammen om at skabe fælles app-butik som alternativ til Google.

Skrevet af / 06/02/2020 - 21:53
Kinesisk mobilalliance vil bryde Googles Play-monopol

Har du en Android-mobil, er Google Play stedet, som du besøger for at hente apps til den. Men det kan meget snart ændre sig.

En alliance af mobilproducenter, bestående af Huawei, Xiaomi, Oppo og Vivo, vil skabe et fælles alternativ til Googles app-butik. Det skriver nyhedsbureauet Reuters i dag. Præcis som vi i øvrigt forudsagde sidste år, da konsekvensen af afhængigheden af Google blev tydelig.

Alliancen, der har fået navnet GDSA (Global Developer Service Alliance), skal eksistere parallelt med Google Play, sådan at app-udviklere kan uploade deres apps til begge app-butikker. De fire firmaer sidder tilsammen på 40 procent af det globale mobilmarked. Det er planen, at den nye app-butik skal gå i luften til marts.

Android-styresystemet er gratis, men app-butikken er en pengemaskine for Google, der opkræver et gebyr på 30 procent af prisen på hver app. Hvilket i følge Reuters indbragte 8,8 milliarder dollars til Google i 2019. Den fortjeneste vil GDSA gerne have del i. Men det handler ikke kun om penge for apps.

Læs også Kommentar: Huawei-blokade kan smadre Android I første omgang går den amerikanske boykot af Huawei naturligvis hårdest ud over den kinesiske elektronikgigant selv. Men den dramatiske situation udstiller også den største udfordring ved Android-økosystemet.

Kan redde Huawei fra blokade – lige på målstregen

Alliancen kan nemlig blive et trumfkort for Huawei, der på grund af handelsblokaden ikke kan indbygge Googles tjenester i sine fremtidige smartphones. Vi har endnu til gode at se Google-løse Huawei-mobiler i skandinaviske butikker, da blokaden ikke gælder eksisterende modeller, men det er kun et spørgsmål om tid. Og det vil sandsynligvis sige få uger, da årets største mobilmesse, MWC, finder sted i Barcelona senere i denne måned.

Relancering køber tid for Huawei

I de knap otte måneder, der er gået siden blokadens start, har Huawei kunnet tære på sin eksisterende udvikling. Vi testede i januar Huawei Nova 5T, der i realiteten var en modificeret udgave af en tidligere model – og dermed ikke omfattet af blokaden. Mate 30 og Mate 30 Pro, der begge er uden Google-apps, bliver tilsyneladende slet ikke sendt på markedet i Skandinavien.

Global Developer Service Alliance

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top