TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Hvilke apps findes i Huawei AppGallery?

Her er de populære apps, du kan få selv uden Google Play Store.

forfatter
Publiceret 27/03/2020 - 12:52

Som en konsekvens af den amerikanske handelskrig med Kina fik Google forbud mod at levere software til kinesiske firmaer som Huawei. Heldigvis kunne Huawei fortsat anvende Android, men de må ikke længere levere nye smartphone-modeller med Google Play Store eller med Googles apps præinstalleret.

Det var længe uklart, hvordan kineserne ville komme omkring det, men til sidst besluttede de sig for at lancere deres egen app-butik, Huawei AppGallery.

Med lanceringen af Huawei Mate 30 Pro blev der for første gang vist en model uden Play Store. På det tidspunkt indeholdt den mest asiatiske apps med begrænset interesse på vores breddegrader. Men siden da har Huawei arbejdet hårdt på at lokke vestlige – og endda skandinaviske – virksomheder til også at publicere deres apps dér.

De har også lanceret noget, der hedder Quick Apps og er en slags HTML5 web-apps som nødløsning i stedet for rigtige apps. Men man kan også downloade Amazon Appstore, der indeholder Android-apps lavet til virksomhedens tablets, men de fungerer også glimrende på mobiler.

Nu, hvor vi har haft de nyeste modeller Huawei Mate Xs og Huawei P40 Pro i hænderne, har vi benyttet lejligheden til at tjekke, hvilke skandinaviske “must-have”-apps man faktisk kan få fat i lige nu. Listen er baseret på Top 50 i Play Store for de skandinaviske lande. Den er senest opdateret den 26. marts 2020.

 

  AppGallery Quick Apps Amazon
Skandinavien
Discord
Facebook
FB Messenger
Google Docs
Google Home
Instagram
Microsoft Office
Microsoft Teams
Netflix
Pinterest
Postnord
Skype
Snapchat
Spotify
Storytel
Tidal
TikTok
Twitch
Twitter
Viaplay
WhatsApp Messenger
Zoom Cloud Meetings
Danmark
Boligsiden
Dankort (På vej)
DBA eBay
e-Boks
NemID nøgleapp

 

Skriv en kommentar

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
lbpluss
God startmodel Et smart-ur til børn, som også er en mobiltelefon. Skræddersyet til at passe til både børnenes og forældrenes behov.
Apple lancerer ny streaming-tjeneste Den nye tjeneste har fokus på klassisk musik.
Remarkable 2 får endelig tastatur Tastatur og etui i ét.
3D er tilbage! Selvom kalenderen viser 2023 og ikke 2010, forsøger kinesiske ZTE sig med en ny tablet med brillefri 3D-skærm.
Løbere får nu Amoled-teknologi Forerunner 265 og Forerunner 965 sportsurene - de nyeste modeller i Forerunner-serien - er designet af løbere, til løbere. Og nu ser det ud til, at løberne er sultne efter Amoled-teknologi.
Følg Lyd & Billede