TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Huawei har lanceret P50 og P50 Pro

Begge modeller kommer med HarmonyOS, men uden 5G, og bliver i første omgang kun tilgængelige på det kinesiske hjemmemarked.

forfatter
Publiceret 30/07/2021 - 12:49

Den kinesiske elektronikgigant Huawei er presset. Det er efterhånden klart for enhver, der følger bare en lille smule med i, hvad der sker i teknologibranchen.

Virksomhedens smartphones er stort set forsvundet fra butikshylderne herhjemme, og selv på det kinesiske hjemmemarked er Huawei ikke længere blandt de fem største mobilproducenter.

Der er også gået en rum tid, Huawei sidst lancerede nye mobiler i flagskibsklassen. Den sidste high-end smartphone fra Huawei på det danske marked var således Huawei P40 og P40 Pro, som blev lanceret i slutningen af marts 2020. Altså lige i begyndelsen af Corona-pandemien, hvilket i dag føles som en evighed siden.

I oktober 2020 lancerede kineserne så Mate 40-serien, der dog aldrig fandt vej til vores breddegrader, og marts måned i år både kom og gik, uden at Huawei havde lanceret noget nyt produkt.

Læs også Derfor fejlede Huawei Jeg er ikke overrasket over, at Huawei stor set er forsvundet fra det danske mobilmarked. Det er, hvad der sker, når man ikke har brugeren i centrum.

HarmonyOS

Men i juni måned skete der noget. Huawei kunne endelig officielt lancere sit eget operativsystem til mobile enheder, HarmonyOS, der så dagens lys som konsekvens af, at den kinesiske producent ikke længere har lov til at bruge Googles teknologi og tjenester.

Læs også Sådan bliver Huawei HarmonyOS Huawei har præsenteret smart-ure og tablets med operativsystemet HarmonyOS. Et par funktioner skiller sig ud.

Og det er da også HarmonyOS, der driver værket i de to nye topmobiler, Huawei så endelig har lanceret i går: Nemlig Huawei P50 og P50 Pro.

Den dårlige nyhed for herboende Huawei-fans? De to mobiler bliver i første omgang kun tilgængelige på det kinesiske hjemmemarked.

Huawei P50 Pro

Den absolutte topmodel ligner ellers en mobil, vi gerne ville have fingrene i.

Som sædvanlig overgår Huawei nemlig sig selv, for så vidt angår mobilens kamera. Det kommer med hele fire linser, herunder en primær linse på 50 Mp med OIS, en ultravidvinkel på 13 Mp, en 64 Mp telelinse med OIS og 3,5x optisk zoom samt en monokrom linse på hele 40 Mp. Ved hjælp af digital zoom kan P50 Pro zoome ind op til 200 gange.

DXOMark har allerede testet kameraet, som har fået en score på 144, hvilket er ét point mere end Xiaomi Mi 11 Ultra, som kameraeksperterne indtil nu har haft på førstepladsen på deres officielle liste over markedets bedste kameramobiler. Ifølge DXOMark tager Huawei P50 Pro billeder med meget lave støjniveauer, hvidbalancen er både præcis og meget naturlig, og billeder taget med telelinsen bliver meget detaljerede og skarpe.

Huawei P50
Mobilerne i den nye Huawei P50-serie bliver tilgængelige i alle regnbuens farver, herunder Golden Black, Cocoa Gold og Pearl White. (Foto: Huawei)

Mobilen kommer i to udgaver: Én med Huaweis egen Kirin 9000-processor og en med Qualcomms Snapdragon 888-processor. Begge udgaver understøtter dog kun 4G/LTE. Ja, du læste rigtigt. Ingen af Huaweis nye topmobiler kommer med 5G!

Desuden kommer P50 Pro med 6,6″ OLED-skærm med en opdateringsfrekvens på 120 Hz og en opløsning på 2700 x 1228 pixels. Under skærmen finder vi 8 GB RAM samt op til 512 GB indbygget lager. Dertil kommer et 4360 mAh batteri, som understøtter både 50W trådløs opladning samt 66W hurtigopladning.

Huawei P50 Pro bliver tilgængelig på det kinesiske marked fra d. 12. august. Den billigste model med 8 GB RAM og 128 GB lager kommer til at koste 5.988 kinesiske yuan, hvilket svarer til knap 5.800 kroner.

Huawei P50

Den lidt mindre model har en skærm på 6,5″ med en opdateringsfrekvens på 90 Hz. Batteriet er også lidt mindre, nemlig 4100 mAh, og selvom P50 også understøtter 66W hurtigopladning, så må man helt undvære trådløs opladning.

Huawei P50 kommer desuden med en kameralinse mindre end Pro-udgaven, og byder således på en 50 Mp primær linse, 12 Mp tele med 5x optisk zoom samt en 13 Mp ultravidvinkel.

Som P50 Pro kommer P50 med 4G-versionen af Snapdragon 888, men den understøtter dog både Bluetooth 5.2 og Wi-Fi 6, hvilket også gælder for Pro-modellen.

Også Huawei P50 er tilgængelig i de kinesiske butikker fra d. 12 august. Priserne starter fra 4.488 yuan for en model med 8 GB RAM og 128 GB lager, hvilket svarer til cirka 4.350 kroner.

Det er endnu uklart, om de to mobiler på noget tidspunkt vil blive lanceret uden for Kina.

Hvis du gerne vil se hele gårsdagens lancering af de to nye smartphones, kan du gøre det herunder:

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend