TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Her er nyhederne i Android 12

På Google I/O, tech-gigantens årlige udviklerkonference, er sløret blevet løftet for den kommende udgave af Android.

forfatter
Publiceret 19/05/2021 - 00:44

Lige nu afholder Google en Covid 19-venlig og dermed virtuel udgave af den årlige I/O-udviklerkonference, og traditionen tro er sløret blevet løftet for nogle af de vigtigste nyheder i den kommende udgave af verdens mest udbredte mobile operativsystem, Android.

Sådan bliver Android-mobilen mere personlig

Den første store nyhed er, at Android 12 kommer i et nyt design, der er mere levende og farverigt og samtidig giver mulighed for personlig tilpasning. Således vil brugeren f.eks. kunne tilpasse hele brugerfladens farvepalet med udgangspunkt i det billede – også egne fotos – man vælger som baggrundstapet.

Android 12
(Foto: Google)

Android 12 genkender de dominerende og de komplementerende farver i billedet og tilpasser hele systemets miks af farver i menuer, ikoner, widgets og skærme, så det overordnede design fremstår sammenhængende.

Under hjelmen har Google ryddet op og forsimplet koden, så brugeroplevelsen bliver hurtigere og mere flydende. Bl.a. kræver Android 12 mindre CPU-tid for at fungere, hvilket også skal forbedre batteriets levetid.

Privat og sikker

Den anden vigtige nyhed er talrige forbedringer af sikkerheden i Android.

Først og fremmest har Google indbygget et dashboard i Android 12, som giver brugeren det fulde overblik over, hvilke apps der har adgang til hvilke tjenester og data, samt hvornår den pågældende app sidst har haft adgang. Enhver apps tilladelser kan inddrages direkte i det nye betjeningspanel.

I de hurtige indstillinger, som man tilgår ved at trække ned fra toppen af mobilskærmen, kan man desuden lynhurtigt lukke for al tilgang til kamera og mikrofoner, ligesom Google Pay og Home nu kan tilgås direkte fra denne menu.

Android 12
(Foto: Google)

Ligesom vi kender det fra iOS 14, får Android 12 også en indikator i toppen af skærmen, der vises, når en app har tilgang til mikrofon eller kamera.

Særligt interesserede kan allerede nu downloade en betaversion af Android 12. Betaen er offentligt tilgængeligt for ejere af bl.a. OnePlus 9 Pro samt Googles egne Pixel-telefoner, der desværre ikke kan købes i Danmark.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nye smart-ure fra Samsung med fokus på sundhed Den nye Galaxy Watch5-serie skal bl.a. muliggøre mere indsigtsfuld søvnregistrering.
Samsung opgraderer sine foldbare mobiler De to foldbare mobiler kommer bl.a. med lynhurtig processor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Slut med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officielt bekræftet, at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serie udelukkende kommer med Snapdragon-processorer under skærmen. Exynos er droppet.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend