Search
Generic filters

iOS 14 og iPad OS 14 på vej

iOS 14 fornyer din iPhone, men du må vente til efteråret.

iOS 14 er den naturlige evolution af det operativsystem, der bruges i iPhone. Denne gang er opdateringerne de mest omfattende længe, men du må altså vente lidt, før du kan opdatere din iPhone.

Først skal udviklere teste betaversioner af iOS 14, så om en måneds tid kan iOS-brugere, der tør, downloade en betaversion, som de kan prøve, og til efteråret kommer iOS 14 i en færdig version.

Siri er blevet fornyet, og det er ikke kun udseendet, der har fået en overhaling. (Foto: Apple)

Widgets og Siri

Det allermeste er enten nyt, ændret eller opgraderet. Den umiddelbart mest synlige ændring er Widgets, som dukker op på startskærmen. De havde også et kort liv på Mac OS X, og Android-brugere har haft dem et stykke tid. Nu er de endelig blevet et værktøj, man bruger i iOS 14, hvor overskuelighed og lettere tilpasning til brugeren er nøgleord.

En anden fiks funktion er Smart Stacks, der ligner kortbunker, hvor man kan bladre i og se opdateringer i flere kategorier.

Også Siri skulle være kraftigt forbedret med en ny brugerflade, bedre talegenkendelse og bedre integration med apps og funktioner på mobilen. En cool ny funktion er oversætteren Translate, der kan oversætte tale eller tekst on the fly, uden at være forbundet til internettet.

Foreløbig er Translate dog begrænset til 11 sprog, og de skandinaviske er ikke blandt dem.

(Foto: Apple)

Picture in Picture

Jep, man kan lægge et billede eller en video over skærmen, flytte dem rundt, hvor man vil, og således se serier eller TV-programmer, samtidig med at man sender en besked eller tjekker Instagram.

annonce
(Foto: Apple)

App Library

Blandt de vigtigste opdateringer er ny organisering af alle apps i app-biblioteket. Man samler apps i sektioner eller mapper, lidt som før, men mere overskueligt og nemmere at organisere. Det bliver lettere at søge, lettere at finde ting i sektionerne, og de mest anvendte apps i en sektion, f.eks. gaming, ligger forrest.

annonce

Beskeder

Beskeder, messages, SMS’er, MMS’er – denne funktion har Apple også ændret i iOS 14 og ryddet op i udseendet, givet os mulighed for at oprette beskeder og selvfølgelig tilføjet en masse nye emojis.

Nyt er også muligheden for at svare enkeltpersoner i en gruppe og blive underrettet, når nogen i en gruppe skriver noget, der vedrører dig. Lidt ligesom Slack, altså.

(Foto: Apple)

Apple Clips

Her kan man få en minivisning af en app, som man skal bruge, men ikke ønsker at installere. Hvis man f.eks. vil bestille noget på en restaurant, der har app-bestilling, eller leje et løbehjul, som jo er meget populært i dag. Clips anvender QR-koder eller NFC-tagging og kan deles i beskeder eller fra Safari.

(Foto: Apple)

Kort

Apple Maps er også blevet opdateret med flere funktioner og bedre billeder af gader og bygninger. Det sidste gælder dog langtfra alle lande eller byer. USA, Storbritannien, Canada, Frankrig og foreløbig kun fem byer har fået ordentlige cykelkort i Maps.

annonce

Elbilkørere kan også få rutevejledninger, der er tilpasset til bilen og ruten, så man kan finde ladestationer undervejs.

Photos i iPad OS 14. (Foto: Apple)

iPad OS

Photos i iPad OS er blandt de mange apps, der er nye i den seneste version af OS, hvor overskuelighed og navigation er nøgleordene. Man kan lettere organisere og finde billeder og videoer med en sidepanel, hvor man kan navigere, redigere, dele, gruppere og meget mere.

Apple Pencil er i forvejen blandt de bedste blyantværktøjer til iPad, og nu har iPad OS fået en ny app ved navn Scribble, der konverterer håndskrift til tekst med klassiske skrifttyper. Håndskriftsgenkendelsen skal være forbedret, og man kan skrive nøgleord, tilføje kommentarer til dokumenter, der så konverteres til tekst, og meget mere.

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Samsungs nyeste smartphone er netop landet i testlaboratoriet, og vi kunne ikke vente med at pakke den ud.
  Rejsevenligt entusiastkamera.
  IONIQ bliver et dedikeret undermærke for elbiler, og den første bliver den kompakte SUV IONIQ 5.
  Det kan godt være, at vi lever i de bedste af alle gadget-tider, men hvorfor stille sig tilfreds med virkeligheden, når fantasiens verden har så meget mere at byde på?
  Men kun hvis du har en Samsung-mobil.
  Moonraker var kodenavnet på Nokias smart-ur, som blev droppet af Microsoft efter opkøbet af den finske mobilproducent.
  ViacomCBS udvikler deres egen streaming-tjeneste, som skal lanceres næste år.
  En af årets største filmlanceringer fra Walt Disney, Mulan, udsendes nu direkte på streaming-tjenesten Disney+.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Huawei P40 Pro+ (kamera)

  Vejl.pris 10000 kr Huawei først med 10x zoom i mobilen

  OnePlus 8 Pro (kamera)

  Vejl.pris 7000 kr Stærk oprykning af OnePlus kamera

  Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)

  Vejl.pris 10500 kr Samsung forsøger at gøre alt for meget og mister fokus

  Sony Xperia 1 II (kamera)

  Vejl.pris 8500 kr Skyder som et systemkamera
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  SOMMERTILBUD
  6 UGER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Fuld adgang til lydogbillede.dk i sommer!
  PRØV i 6 UGER
  close-link