Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Hackerenhed i lommestørrelse gør iPhones ubrugelige

Det lille lommeværktøj, som er hackerens bedste ven, bliver nu brugt til at gøre iPhones ubrugelige.

Skrevet af / 12/11/2023 - 10:55
Hackerenhed i lommestørrelse gør iPhones ubrugelige

For tre uger siden sad sikkerhedsforskeren Jeroen van der Ham i et tog i Holland, da hans iPhone pludselig modtog en række notifikationer, som gjorde det næsten umuligt at bruge telefonen. Ifølge et interview bragt af Ars Technica blev det gentaget med få minutters mellemrum og endte med en genstart. Han forsøgte at sætte sin mobiltelefon i Nedlukningstilstand, som skulle beskytte den mod angreb, men det hjalp ikke.

Til hans overraskelse og rædsel skete det samme på hjemturen samme eftermiddag. Han bemærkede, at en af passagererne også havde været der om morgenen, og han arbejdede på en Macbook med en iPhone tilsluttet via USB. Det var tydeligvis denne passager, der var den skyldige. Det viste sig, at skurken brugte en Flipper Zero, som sendte Bluetooth-parringsanmodninger til enhver iPhone i nærheden.

(Foto: Flipper devices)

Den lille enhed er som en schweizerkniv til trådløs kommunikation. Den kan håndtere RFID, NFC, Bluetooth, Wi-Fi og almindelig radio. Den kan bruges til at rode med tv-kanaler i baren, klone nøglekort på hoteller, læse kæledyrs RFID-tags, åbne og lukke garageporte og åbenbart rode med iPhones.

(Illustration: Dall-E 3)

Det viser sig, at der er en funktion til Flipper Zero kaldet “iOS 17 attack”, som sender en haglbyge af beskeder om, at der er en Bluetooth Low Energy-enhed i nærheden. Tilsyneladende er det kun iPhones med iOS 17 installeret, der er sårbare over for angrebet. Det lykkedes ikke sikkerhedsforskeren at crashe mobiler med andre operativsystemer eller tidligere versioner af iOS.

Apple har ikke svaret Ars Technica, om de har en opdatering på vej til at lukke sikkerhedshullet. Indtil da er den eneste løsning at slukke for Bluetooth.

 

Kilde: Ars Technica

Læs også:

Apple Watch-opdatering øger strømforbruget

Løber batteriet i dit Apple Watch ekstremt hurtigt tør. Apple er i fuld gang med en løsning på problemet.

Læs mere
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Google står selv bag kæmpe læk

Youtube finder den sang du nynner

Næste Sony-mobil kan mangle vigtig kamerafunktion

OnePlus klar til en kold sommer med varme produkter

Lækage om Google Pixel 9

Slut med eneret på Apple Pay

Flyt fotos fra Google til iCloud

Apple Vision Pro-salget i USA er stort set "dødt"

Endelig Speedometer i Google Maps

Samsung slår nye og bedre folder med AI

Nye smart-ure fra Samsung fokuserer på sundhed og udendørsliv

Galaxy Ring kommer ikke til Danmark lige nu

Scroll to Top