Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Google og Apple løser stalking-problem

Airtags og andre tracking-enheder har været misbrugt til at overvåge og forfølge personer, så nu tager Apple og Google fat på problemet med fælles teknologi

Skrevet af / 05/05/2023 - 00:30
Google og Apple løser stalking-problem

Tracking-enheder som Apple Airtag, Samsung SmartTag og Tile er en praktisk måde at finde tabte nøgler eller forsvundne kufferter på. Men i det seneste år er der dukket stadig flere beretninger op om, hvordan de er blevet brugt ulovligt. Enten til at holde øje med en person, ofte en tidligere partner, eller til at spore værdifulde biler, så de har kunnet blive stjålet.

Apple var hurtig til at introducere en ny funktion, som giver dig en advarsel på din iPhone, hvis en andens Airtag lader til at følge efter dig. Problemet var, at det ikke virkede, hvis du havde en Android-mobil. Derfor lancerede Apple app’en Tracker Detect i Google Play Store. Men det kræver, at du ved, at app’en findes, og at du downloader den som en forebyggende foranstaltning. Det er naturligvis ikke holdbart i det lange løb.

Læs også Søg, og du skal finde! Samsung Galaxy SmartTag er en lille Bluetooth-brik, som holder styr på dine ejendele.

Derfor har Google og Apple i fællesskab udviklet en teknisk løsning, der gør det muligt at få en advarsel om alle typer sporingsenheder, uanset hvilken mobiltelefon man har.

This new industry specification builds upon the AirTag protections, and through collaboration with Google results in a critical step forward to help combat unwanted tracking across iOS and Android, fortæller Ron Huang, Apple’s vicedirektør for Sensing and Connectivity.

De har indsendt den til IETF (Internet Engineering Task Force) som et forslag til en officiel standard. Foreløbig har virksomheder som Samsung, Tile, Chipolo, eufy Security og Pebblebee givet udtryk for deres støtte til forslaget.

Android has an unwavering commitment to protecting users, and will continue to develop strong safeguards and collaborate with the industry to help combat the misuse of Bluetooth tracking devices, siger Dave Burke, Google’s vicedirektør for Engineering for Android.

De kommende måneder skal forslaget til industristandarden granskes, kommenteres og evt. godkendes. Virksomhederne regner med efterfølgende at kunne implementere teknologien sidst på året, så den kan blive en del af fremtidige versioner af iOS og Android. 

Kilde: Apples pressemeddelelse

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

0
Lyd & Billede
Scroll to Top