TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+
Nyhed

Tile lancerer nye produkter og funktioner

Med længere rækkevidde og beskyttelse mod stalking.

forfatter
Publiceret 12/10/2021 - 17:31

Apple fik som sædvanlig en masse opmærksomhed, da elektronikgiganten i foråret lancerede den såkaldte AirTag. Der er tale om en lille Bluetooth-brik, som kan sættes på kufferten, i hundens halsbånd eller i nøgleringen. Brikkens fysiske placering kan så spores ved hjælp af Find-app’en.

Læs også Endelig! Endelig kommer der en smart brik til Apple-brugere, så man kan finde sine nøgler!
Apple AirTag

Ikke mindst afstedkom lanceringen af AirTag en del debat om farerne ved et produkt, der kan bruges til fysisk at spore genstande overalt, for kunne en jaloux ekskæreste f.eks. ikke misbruge teknologien til at stalke en kvinde overalt blot ved at komme den lille brik i hendes taske, el. lign.?

Som i så mange andre tilfælde var Apple langt fra de første til at lancere en sporbar Bluetooth-brik. Men som så mange gange før fik store dele af samfundet første øjnene op for denne type teknologi, da Apple lancerede deres version af teknologien.

Imidlertid havde f.eks. Samsung-brugere længe kunne holde styr på deres ejendele ved hjælp af Galaxy SmartTag.

Og det firma, som var først fremme med sporbare Bluetooth-brikker og mere eller mindre på egen hånd fik etableret dem som en ny produktkategori, var faktisk Tile. Vi testede f.eks. Tile Pro tilbage i 2018, og faktisk er det hele otte år siden, at de første Tile-produkter så dagens lys.

Tile
Fra venstre til højre: Tile Pro, Tile Slim, Tile Mate og Tile Sticker. (Foto: Tile)

Og nu er originalen så tilbage i en ny og forbedret udgave. Tile har i dag nemlig lanceret fire nye produkter samt et par nye funktioner, der skal hjælpe firmaet med at tage kampen op mod Apple og beholde førerpositionen på markedet for sporbare brikker.

Fire nye Tile-brikker

De tre billigste Tile-brikker – Tile Mate, Tile Sticker og Tile Slim – har alle samme specifikationer, men kommer med forskellig formfaktor. Til fælles har produkterne en rækkevidde på 76 meter, ligesom de alle er IP67-certificerede, hvilket betyder, at de bl.a. kan tåle at være nedsænket i en meter vand i op til en halv time. Batteriet, som er udskifteligt, kan holde strøm i tre år, lover producenten.

Tile Mate er en brik, man kan lægge i sin taske eller sætte i nøgleringen, mens Tile Sticker kan sættes fast f.eks. på en fjernbetjening, så den er til at finde igen, hvis ungerne ved et uheld er komme til at lægge den i køleskabet.

Tile
Tile Pro kan med fordel bruges som nøglering, mens Tile Slim passer i tegnebogen. (Foto: Tile)

Tile Slim er formet som et kreditkort og kan med fordeles placeres i tegnebogen, der så kan spores, selvom man skulle være uheldig at få den stjålet af en lommetyv el. lign.

Tile Pro er formet næsten ligesom Tile Mate, men har med 120 meter en længere rækkevidde, ligesom den også har den højeste ringelyd af alle Tile-brikkerne.

Tile
Med Tile Sticker bliver fjernbetjeningen aldrig mere væk. (Foto: Tile)

Sådan vil Tile undgå stalking

For at undgå misbrug af sine produkter introducerer Tile også den såkaldte Scan & Secure-funktion.

Scan & Secure er udviklet i samarbejde med en organisation, der er eksperter på området, fortæller Tile, og den virker på den måde, at alle, der henter Tiles app ned på deres mobil (også selvom de ikke har en aktiv Tile-konto) kan søge efter og opdage Tile-brikker i nærheden. På den måde kan de se, hvis der er tale om en ukendt enhed, som ikke burde være der.

Den nye funktion bliver tilgængelig for både Android- og iOS-brugere inden udgangen af året.

Sådan virker Lost & Found fra Tile. (Foto: Tile)

Skal gøre det nemmere at finde mistet Tile

Tile har også introduceret funktionen Lost & Found, der skal det mere sandsynligt at find en Tile-brik, som befinder sig uden for rækkevidde.

Således vil hver brik (undtagen Tile Sticker) have en QR-kode på bagsiden, så alle der finder den, kan scanne enheden og derefter se ejerens kontaktoplysninger.

Finder nogen en tabt brik, kan de få ejerens kontaktoplysninger blot ved at scanne QR-koden på bagsiden af brikken. (Foto: Tile)

Pris og tilgængelighed

Alle nye Tile-produkter tilgængelige nu. Tile Pro og Tile Slim koster 259 kroner, mens Tile Sticker og Tile Mate koster hhv. 229 og 189 kroner.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nye robotstøvsugere fra iRobot iRobot udvider sortimentet med to nye robotstøvsugere i mellemklassen.
Få solopgangen ind i soveværelset Midsommernyhederne fra Philips Hue byder på morgensol i soveværelset og lyse nætter på terrassen.
Måske den bedste robotstøvsuger Den temmelig dyre Roborock S7 MaxV Ultra er den smarteste robotstøvsuger til dato.
Gør rent ved hjælp af laser Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen – der er sjovere ting end at gøre rent. Men heldigvis findes der mennesker, som faktisk gør deres bedste for at gøre det hele både nemmere og sjovere.
Fremtiden er lys og smart Intelligente lyskilder er en af de vigtigste dele i det smarte hjem. Vi har testet smarte pærer og lamper fra seks producenter.
Smart-hjem: Bedre kaffe fra smarte maskiner Teknologi-interesserede kaffedrikkere bør afgjort overveje en smart kaffemaskine. Smart-kaffe er bedre kaffe!
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend