Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

Nyhed

Galaxy Z Flip 5 Retro hylder den klassiske klapmobil

Samsungs klapmobil SGH-E700 fylder 20 og fejres med Galaxy Z Flip 5 Retro.

Skrevet af / 01/11/2023 - 14:11
Galaxy Z Flip 5 Retro hylder den klassiske klapmobil

For 20 år siden eksperimenterede producenterne i vildskab med forskellige formfaktorer, efter at candybar-modellerne havde indtaget markedet. Tænk på Sony Ericsson T610 eller Nokia 5100. Men så lancerede Samsung klaptelefonen SGH-E700, som ganske vist ikke var deres første klapmobil, men den havde ingen udvendig antenne, der stak ud! Modellen blev solgt i mere end 10 millioner eksemplarer.

Foto: Samsung

Nu, hvor foldbare mobiler pludselig er blevet moderne igen, griber Samsung chancen for at fejre, hvor langt vi er kommet, med en jubilæumsmodel. Det er den nye Galaxy Z Flip 5, som lanceres i en limited edition Retro-model. Den genbruger farverne på ydersiden, får en brugergrænseflade, der er inspireret af 2000’ernes pixelerede grafik, og en animation på den ydre skærm, der viser en nostalgisk storbyskyline.

Foto: Samsung

For den interesserede i mobilhistorie har Samsung også produceret mange andre mobiltelefoner, som har været på forkant med teknologien. F.eks. MP3-mobiltelefonen SPH-2500, som kom på markedet i 1999, efterfulgt af urmobilen SPH-WP10 og kameramobilen SCH-V200.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC
<
>
Samsung SPH-M2500

Pris og tilgængelighed

Den nye retromobil bliver svær at få fat på. Det skyldes, at den kun sælges fra Samsungs egen webshop i Korea, Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Spanien og Australien. Men prisen i den koreanske webshop ser faktisk ikke ud til at være højere end for den normale model.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top