TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Foxconn lukker fabrikker i Shenzhen

På grund af corona-udbrud sættes al produktion kortvarigt ud af drift.

forfatter
Publiceret 14/03/2022 - 15:42

Det kan godt være, at vi i Danmark betragter Covid-19 som et overstået kapitel. I hvert fald er sygdommen ikke længere defineret som samfundskritisk.

Men i Kina, hvor man siden corona-pandemiens begyndelse har kørt en nultolerance-politik over for smitte, begynder bagsiden af ZeroCovid-medaljen nu at vise sig.

Bl.a. i Hong Kong eksploderer smitten, og især mange ældre mennesker havner på hospitalet, fordi de ikke har ladet sig vaccinere. Vaccinerne har nemlig ikke haft lige så høj prioritet, eftersom myndigheder jo i stedet satsede på at holde smitten helt ude.

Omikron-varianten er nemlig så smitsom, at selv kinesernes strenge corona-politik ikke kan stoppe udbredelsen.

Læs også Bange for corona? Hør mere musik! Forskning: Intet fungerer bedre mod angst for coronavirus end musik.

Også i Shenzhen, der er naboby til Hong Kong stiger smittetallet, hvilket har fået de kinesiske myndigheder til at lukke millionbyen delvist ned.

Det rammer virksomheden Foxconn, der bl.a. er kendt for at eje de fabrikker, der producerer Apples iPhone og andre produkter. Det skriver Reuters.

Myndighederne har bedt lokalbefolkningen om at blive indendørs og har indført en ordning med massetestning for at begrænse spredningen af virussen. Som følge af nedlukningen vil Foxconn indstille deres aktiviteter indtil videre, men virksomheden har oplyst, at de har backup-planer på plads for at imødegå eventuelle forsinkelser.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Test af Samsung Galaxy S23 Ultra? Vi ville gerne have haft en færdig test af den nyeste Samsung-topmobil klar til jer nu. Men Samsung sagde nej. Og den koreanske mobilgigant er langt fra den eneste elektronikproducent, som lider af tvangsneuroser.
Alle nye Samsung Galaxy S23-modeller kommer med Snapdragon Samsung lancerer tre nye smartphones med topspecifikationer. Telefonerne kommer i handlen allerede i dag.
lbpluss
Når næsten helt frem Et rigtig godt træningsur, som har det hele. Inklusive katastrofal batteritid og høj pris.
OnePlus bekræfter overraskende iPad-konkurrent OnePlus Pad vil blive lanceret 7. februar.
lbpluss
Omvendt? Er iPhone virkelig den bedste mobiltelefon? Og hvis ja, hvorfor er den det i så fald? Som ivrig Android-bruger har jeg taget udfordringen op om at leve med to Apple-produkter i et stykke tid. Jeg ved ikke, om jeg skal grine eller græde ...
Følg Lyd & Billede