Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Foxconn lukker fabrikker i Shenzhen

På grund af corona-udbrud sættes al produktion kortvarigt ud af drift.

Skrevet af / 14/03/2022 - 15:42
Foxconn lukker fabrikker i Shenzhen

Det kan godt være, at vi i Danmark betragter Covid-19 som et overstået kapitel. I hvert fald er sygdommen ikke længere defineret som samfundskritisk.

Men i Kina, hvor man siden corona-pandemiens begyndelse har kørt en nultolerance-politik over for smitte, begynder bagsiden af ZeroCovid-medaljen nu at vise sig.

Bl.a. i Hong Kong eksploderer smitten, og især mange ældre mennesker havner på hospitalet, fordi de ikke har ladet sig vaccinere. Vaccinerne har nemlig ikke haft lige så høj prioritet, eftersom myndigheder jo i stedet satsede på at holde smitten helt ude.

Omikron-varianten er nemlig så smitsom, at selv kinesernes strenge corona-politik ikke kan stoppe udbredelsen.

Læs også Bange for corona? Hør mere musik! Forskning: Intet fungerer bedre mod angst for coronavirus end musik.

Også i Shenzhen, der er naboby til Hong Kong stiger smittetallet, hvilket har fået de kinesiske myndigheder til at lukke millionbyen delvist ned.

Det rammer virksomheden Foxconn, der bl.a. er kendt for at eje de fabrikker, der producerer Apples iPhone og andre produkter. Det skriver Reuters.

Myndighederne har bedt lokalbefolkningen om at blive indendørs og har indført en ordning med massetestning for at begrænse spredningen af virussen. Som følge af nedlukningen vil Foxconn indstille deres aktiviteter indtil videre, men virksomheden har oplyst, at de har backup-planer på plads for at imødegå eventuelle forsinkelser.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top