Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

EU advarer Apple om USB-C-begrænsninger

Næste år skal Apple have USB-C-opladning på alle enheder, men rygter hævder at kun Apples kabler vil lade op med fuld hastighed.

Skrevet af / 07/05/2023 - 16:40
EU advarer Apple om USB-C-begrænsninger

Allerede i 2021 havde EU-Kommissionen fået nok af det kaos af ​​ladestandarder, der findes til hjemmeelektronik. De fremsatte derfor et forslag om, at alle enheder, der sælges i EU, skal oplades via USB-C, og at der skulle være en fælles standard for hurtig opladning. Dette bliver nu til lov i december 2024.

Men rygter har hævdet, at Apple masseproducerer USB-C-kabler forud for lanceringen af ​​iPhone 15 til efteråret. Kabler der skal indeholde en MFi-chip (Made for iPhone) hvilket betyder at kun disse kabler giver fuld hastighed til overførsler og opladning. Det vil sige den samme teknologi, som tidligere gjorde det umuligt bare at bruge et hvilket som helst Lightning-kabel.

Dette har fået Thierry Breton, kommissær med ansvar for det indre marked, til at reagere forebyggende. Ifølge Zeit Online sendte han et brev til Apple om, at det er “uacceptabelt at begrænse interaktion med opladere”. Han skulle i marts have advaret Apple om, at “enheder, der ikke opfylder kravet til den standardiserede oplader, ikke vil blive tilladt på EU-markedet”.

Det skal bemærkes, at kravet først indføres i december 2024, hvilket giver Apple mulighed for at gøre, som de vil med iPhone 15 mellem september 2023 og december 2024. Begrænsningen skulle kunne ophæves med en software-opdatering.

EU-forslaget til standardisering

Læs også:

EU vedtager USB-C som fælles ladestandard for mobiltelefoner

Fra 2024 skal alle nye mobiltelefoner have samme type ladestik.

Læs mere
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Med M4-chippen begynder Apples slutspurt i AI-kapløbet

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Nothings designkonkurrence er afsluttet

Sov du over dig i morges? Apple indrømmer, at det var deres skyld!

Tag en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Scroll to Top