TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

EU vedtager USB-C som fælles ladestandard for mobiltelefoner

Fra 2024 skal alle nye mobiltelefoner have samme type ladestik.

forfatter
Publiceret 07/06/2022 - 20:19

EU har i længere tid forsøgt at etablere en fælles ladestandard for mobiltelefoner og anden bærbar elektronik. Og nu er lovforslaget officielt vedtaget: USB-C bliver fælles ladestik fra efteråret 2024. Det meddeler Europa-Parlamentets komité for forbrugerbeskyttelse på Twitter.

EU enige om fælles ladestandard

Efter en lang proces er der nu opnået enighed i EU-Parlamentet mellem de 27 medlemslande. Aftalen omfatter bl.a. mobiltelefoner, tablets, digitalkameraer og andre batteridrevne produkter.

I afgørelsen stilles der bl.a. krav om, at hurtigopladere skal være kompatible mellem de forskellige producenter. Formålet er at gøre det nemmere for forbrugerne, som får færre opladere at forholde sig til, og ikke mindst mindske mængden af elektronikaffald.

Apple har været en kendt modstander af en fælles ladestandard og bl.a. udtalt, at det vil bremse innovation. Men nu går det altså i retning af USB-C på iPhone, som længe har anvendt Apples eget Lightning-stik.

Læs også Sådan bliver iOS 16 Der er et nyt styresystem på vej til din iPhone. Forvent ingen revolutioner, men masser af nye funktioner.
iOS 16
Annonce
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv en kommentar

Nej, USA forbyder IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheders fokus er på at stoppe salget af telekommunikationsudstyr og overvågningsteknologi fra fem navngivne kinesiske virksomheder.
Kongen af klapmobiler er tilbage Motorola Razr 2022 beviser, at tredje gang er lykkens gang. Endelig lever Motorolas klapmobil op til sin ikoniske forgænger.
Lang, men middelmådig levetid Nokia X30 5G er den grønneste telefon fra finske HMD, men ydelsen er ikke imponerende.
Huawei: Sådan undgår du HBO's blokade Huawei bekræfter problemer med streamingtjeneste, men foreslår en løsning.
Topmobiler i 2023 kommer med denne processor Sådan bliver Qualcomms nye processor til markedets dyreste Android-mobiler.
Den perfekte midimobil Google Pixel 7 har stort set alt det, som storebror Pro har – men lidt billigere.
Følg Lyd & Billede