Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

EU vedtager USB-C som fælles ladestandard for mobiltelefoner

Fra 2024 skal alle nye mobiltelefoner have samme type ladestik.

Skrevet af / 07/06/2022 - 20:19
EU vedtager USB-C som fælles ladestandard for mobiltelefoner

EU har i længere tid forsøgt at etablere en fælles ladestandard for mobiltelefoner og anden bærbar elektronik. Og nu er lovforslaget officielt vedtaget: USB-C bliver fælles ladestik fra efteråret 2024. Det meddeler Europa-Parlamentets komité for forbrugerbeskyttelse på Twitter.

EU enige om fælles ladestandard

Efter en lang proces er der nu opnået enighed i EU-Parlamentet mellem de 27 medlemslande. Aftalen omfatter bl.a. mobiltelefoner, tablets, digitalkameraer og andre batteridrevne produkter.

I afgørelsen stilles der bl.a. krav om, at hurtigopladere skal være kompatible mellem de forskellige producenter. Formålet er at gøre det nemmere for forbrugerne, som får færre opladere at forholde sig til, og ikke mindst mindske mængden af elektronikaffald.

Apple har været en kendt modstander af en fælles ladestandard og bl.a. udtalt, at det vil bremse innovation. Men nu går det altså i retning af USB-C på iPhone, som længe har anvendt Apples eget Lightning-stik.

Læs også Sådan bliver iOS 16 Der er et nyt styresystem på vej til din iPhone. Forvent ingen revolutioner, men masser af nye funktioner.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Ny modelserie fra Pocketbook

Dine næste Ray-Bans bliver ikke bare lækre, de er også smarte!

Samsung lækker næste Galaxy

Xiaomi vil gøre din sundhed smart

Den nye Xiaomi 13T-serie

Garmin-ur til den aktive livsstil

Lyd & Billede
Scroll to Top