TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

EU vedtager USB-C som fælles ladestandard for mobiltelefoner

Fra 2024 skal alle nye mobiltelefoner have samme type ladestik.

forfatter
Publiceret 07/06/2022 - 20:19

EU har i længere tid forsøgt at etablere en fælles ladestandard for mobiltelefoner og anden bærbar elektronik. Og nu er lovforslaget officielt vedtaget: USB-C bliver fælles ladestik fra efteråret 2024. Det meddeler Europa-Parlamentets komité for forbrugerbeskyttelse på Twitter.

EU enige om fælles ladestandard

Efter en lang proces er der nu opnået enighed i EU-Parlamentet mellem de 27 medlemslande. Aftalen omfatter bl.a. mobiltelefoner, tablets, digitalkameraer og andre batteridrevne produkter.

I afgørelsen stilles der bl.a. krav om, at hurtigopladere skal være kompatible mellem de forskellige producenter. Formålet er at gøre det nemmere for forbrugerne, som får færre opladere at forholde sig til, og ikke mindst mindske mængden af elektronikaffald.

Apple har været en kendt modstander af en fælles ladestandard og bl.a. udtalt, at det vil bremse innovation. Men nu går det altså i retning af USB-C på iPhone, som længe har anvendt Apples eget Lightning-stik.

Læs også Sådan bliver iOS 16 Der er et nyt styresystem på vej til din iPhone. Forvent ingen revolutioner, men masser af nye funktioner.
iOS 16

Skriv en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
lbpluss
God startmodel Et smart-ur til børn, som også er en mobiltelefon. Skræddersyet til at passe til både børnenes og forældrenes behov.
Apple lancerer ny streaming-tjeneste Den nye tjeneste har fokus på klassisk musik.
Remarkable 2 får endelig tastatur Tastatur og etui i ét.
3D er tilbage! Selvom kalenderen viser 2023 og ikke 2010, forsøger kinesiske ZTE sig med en ny tablet med brillefri 3D-skærm.
Løbere får nu Amoled-teknologi Forerunner 265 og Forerunner 965 sportsurene - de nyeste modeller i Forerunner-serien - er designet af løbere, til løbere. Og nu ser det ud til, at løberne er sultne efter Amoled-teknologi.
Følg Lyd & Billede