TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

EU vedtager USB-C som fælles ladestandard for mobiltelefoner

Fra 2024 skal alle nye mobiltelefoner have samme type ladestik.

forfatter
Publiceret 07/06/2022 - 20:19

EU har i længere tid forsøgt at etablere en fælles ladestandard for mobiltelefoner og anden bærbar elektronik. Og nu er lovforslaget officielt vedtaget: USB-C bliver fælles ladestik fra efteråret 2024. Det meddeler Europa-Parlamentets komité for forbrugerbeskyttelse på Twitter.

EU enige om fælles ladestandard

Efter en lang proces er der nu opnået enighed i EU-Parlamentet mellem de 27 medlemslande. Aftalen omfatter bl.a. mobiltelefoner, tablets, digitalkameraer og andre batteridrevne produkter.

I afgørelsen stilles der bl.a. krav om, at hurtigopladere skal være kompatible mellem de forskellige producenter. Formålet er at gøre det nemmere for forbrugerne, som får færre opladere at forholde sig til, og ikke mindst mindske mængden af elektronikaffald.

Apple har været en kendt modstander af en fælles ladestandard og bl.a. udtalt, at det vil bremse innovation. Men nu går det altså i retning af USB-C på iPhone, som længe har anvendt Apples eget Lightning-stik.

Læs også Sådan bliver iOS 16 Der er et nyt styresystem på vej til din iPhone. Forvent ingen revolutioner, men masser af nye funktioner.
iOS 16
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Video: Nothing phone (1) afsløret ugevis før lancering Hands-on video viser innovativ ny brugerflade.
Ingen reservedele: Kunder må vente flere måneder Apple sakker bagud med reparationer.
Eksklusivt fra Huawei For nylig skrev vi, at der var en ny generation af smart-produkter fra Huawei på vej. Nu er ventetiden ovre for et af dem – Watch GT3 Pro kan købes nu.
Der kommer ingen Samsung Galaxy S22 FE Ikke flere udgaver af Samsungs folkemobil.
Sådan ser den ud! [OPDATERET] Måske for at undgå læk har Nothing selv "lækket" billede af firmaets kommende smartphone.
5G-mobil til under 2.000 kroner Motorola lancerer endnu en lavprismobil med 5G.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend