TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Denne app kan oversætte til Klingon

Bing Translator kan oversætte skrift og tale mellem 36 forskellige sprog. Og nu forstår app'en også Klingon!

forfatter
Publiceret 15/05/2013 - 17:09

Om det er i anledning af premieren på J. J. Abrams nyeste Star Trek-film, Into Darkness, kan man kun gisne om, men kendsgerningen er, at Microsofts udvikler-drenge har tilføjet et nyt sprog til Bing Translator, som er den mest udbredte oversætter-app til Windows Phone 8. Nemlig Klingon, der tales og skrives af en krigerisk race i det fiktive Star Trek-univers.

Klingon

Selvom det kan lyde vanvittigt, så er Klingon faktisk verdens mest udbredte, fiktive sprog. Det startede som en håndfuld fraser, som blev opfundet til den oprindelige Star Trek tv-serie i 60’erne, men i 1979 udviklede Klingon sig til et næsten komplet sprog i forbindelse med den første Star Trek-film.

Det var den nu afdøde skuespiller, James Doohan, som spillede Montgomery “Scotty” Scott i tv-serien (“beam me up, Scotty”), som fandt på de første ord på Klingon, mens sprogforskeren Marc Okrand fra universitetet i Berkeley skrev den komplette Klingon Ordbog til filmen i 1979. Denne ordbog findes stadig på tryk den dag i dag.

Der findes Klingon-oversættelser af kendte værker som Shakespeares Hamlet, og nu er der altså også kommet en app til din smartphone, som kan oversætte dagligdags ord og fraser til det fiktive sprog.

Du kan downloade den nyeste version af Bing Translator (“bing mughwI'” på Klingon) her.

Her kan du se traileren til Star Trek: Into Darkness. Filmen får dansk premiere den 6. juni:

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Svensk Amazon Prime-serie på vej Endelig tager Amazon fat i Norden og satser på lokalt produceret indhold.
Mere spionthriller fra Mellemøsten Mossads intrikate skyggekrig mod ærkefjenden Iran giver os fortsat en af de absolut bedste spionserier lige nu.
Middelmådigt fra Connelly Halvbroren til den mere kendte Harry Bosch har fået sin egen TV-serie, men vi er ikke synderlig imponeret.
Trailer til The Machinery 2 Nu er den første trailer til 2. sæson af den norske serie The Machinery her.
Finsk dansedrama fra Netflix Endelig er det Finlands tur til at nå ud til et globalt Netflix-publikum.
Se den nye Avatar-trailer Nu er teaser-traileren til James Camerons længe ventede (?) fortsættelse af megasuccesen Avatar her.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend