Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Denne app kan oversætte til Klingon

Bing Translator kan oversætte skrift og tale mellem 36 forskellige sprog. Og nu forstår app'en også Klingon!

Skrevet af / 15/05/2013 - 17:09
Denne app kan oversætte til Klingon

Om det er i anledning af premieren på J. J. Abrams nyeste Star Trek-film, Into Darkness, kan man kun gisne om, men kendsgerningen er, at Microsofts udvikler-drenge har tilføjet et nyt sprog til Bing Translator, som er den mest udbredte oversætter-app til Windows Phone 8. Nemlig Klingon, der tales og skrives af en krigerisk race i det fiktive Star Trek-univers.

Klingon

Selvom det kan lyde vanvittigt, så er Klingon faktisk verdens mest udbredte, fiktive sprog. Det startede som en håndfuld fraser, som blev opfundet til den oprindelige Star Trek tv-serie i 60’erne, men i 1979 udviklede Klingon sig til et næsten komplet sprog i forbindelse med den første Star Trek-film.

Det var den nu afdøde skuespiller, James Doohan, som spillede Montgomery “Scotty” Scott i tv-serien (“beam me up, Scotty”), som fandt på de første ord på Klingon, mens sprogforskeren Marc Okrand fra universitetet i Berkeley skrev den komplette Klingon Ordbog til filmen i 1979. Denne ordbog findes stadig på tryk den dag i dag.

Der findes Klingon-oversættelser af kendte værker som Shakespeares Hamlet, og nu er der altså også kommet en app til din smartphone, som kan oversætte dagligdags ord og fraser til det fiktive sprog.

Du kan downloade den nyeste version af Bing Translator (“bing mughwI'” på Klingon) her.

Her kan du se traileren til Star Trek: Into Darkness. Filmen får dansk premiere den 6. juni:

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Stadig fuld-MAX?

Sådan fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it ...

Prisvindende kærlighedsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsætter

Vil tilbage i sadlen!

Højreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende højdepunkter på Netflix!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top