TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Asus lancerer ny Zenfone 8-serie

Både den kompakte Zenfone 8 og kameramobilen Zenfone 8 Flip er begge baseret på Qualcomms Snapdragon 888-processor.

Selvom Asus ikke ligefrem er et stort navn inden for mobilbranchen, så laver firmaet fra Taiwan glimrende smartphones, hvoraf vi har testet adskillige – herunder senest Asus Zenfone 7 Pro, som sidste år slog benene væk under os.

Derfor ser vi også frem til at teste de to nye mobiler, Asus netop har lanceret.

Både Zenfone 8 og Zenfone 8 Flip, som de to nye smartphones i Zenfone 8-serien hedder, kommer med Android 11, Qualcomm Snapdragon 888 5G Mobile Platform samt Samsung AMOLED-skærme med Delta-E <1 farvenøjagtighed. Skærmene er også HDR10+-certificerede.

Asus Zenfone 8

Dette er den kompakte model med 5,9″ skærm i FHD+ opløsning, der har fået en opdateringshastighed på 120 Hz. Lysstyrken er på hele 1.000 nits.

Det lommevenlige design er blevet valgt for at tilbyde de brugere, der ikke bryder sig om store mobiler, et alternativ og ubesværet enhåndsbetjening.

Zenfone 8 er som den første Zenfone i øvrigt blevet IP 68-certificeret.

Asus Zenfone 8
Asus Zenfone 8 (Foto: Asus)

Under skærmen sidder et 4000 mAh batteri samt 8 GB eller 16 GB LPDDR5-RAM og enten 128 GB eller 256 GB indbygget lager.

På bagsiden finder vi et 64 Mp Sony IMX686 hovedkamera med autofokus, dual pixel og optisk billedstabilisering. Ultravidvinkelkameraet med 12 Mp Sony IMX363-sensor kan bl.a. levere detaljerede makrooptagelser, lover Asus.

Frontkameraet er 12 Mp med dual-pixel autofokus.

Asus Zenfone 8 Flip

Den noget større kameramobil med 6,7″ skærm og FHD+ opløsning må nøjes med en opdateringshastighed på 90 Hz.

Til gengæld har den et batteri på 5000 mAh (nødvendigt for at drive den større skærm), og som navnet antyder et unikt Flip-kamera (et motoriseret flip-up-modul) med tredobbelt kamera, der kan tage billeder i begge retninger. Af samme grund har mobilskærmen heller ikke noget hul til et frontkamera.

Asus Zenfone 8 Flip
Asus Zenfone 8 Flip (Foto: Asus)

Hovedkameraet er et Sony IMX686 64 Mp vidvinkelkamera med dual-pixel phase-detection til opretholdelsen af ultrahurtigt fokus på motiver, plus Quad Bayer-teknologi og forbedret lysfølsomhed.

Et sekundært ultravidvinkelskamera drives af en Sony IMX363-sensor, og dette kamera understøtter op til 4 cm makrofotografering. Det tredje kamera er et 8 Mp tele-kamera, der muliggør 3X optisk zoom, op til 12X total zoom og sømløse overgange mellem kameraer under optagelse.

Zenfone 8 Flip kommer med 8 GB LPDDR5-RAM og 256 GB indbygget lager.

Pris og tilgængelighed

Både Asus Zenfone 8 og Zenfone 8 Flip er tilgængelige nu.

Zenfone 8 koster fra 5.199 kroner, mens Zenfone 8 Flip koster 6.299 kroner.

Skriv en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.