TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Tre nye Apple-ure

Som ventet fik vi den ottende udgave af Apple Watch at se. Samt anden udgave af Apple Watch SE. Og så var der lige en ting mere...

forfatter
Publiceret 07/09/2022 - 19:10

Som ventet havde Apple nye udgaver af Apple Watch og det billigere Apple Watch SE med på scenen i Cupertino i aften. Men ikke kun det. Apple-chef Tim Cook havde endnu et ur i skjorteærmet. Et ur for ekstremsportsudøvere.

Apple Watch Ultra har de samme funktioner som det normale Apple Watch Series 8, der blev lanceret. Men med et hus i titan og tre forskellige sportsremme til henholdsvis løb, klatring og dykning er det bygget til at holde til ekstreme belastninger. Herunder ned til -20 grader celcius. “Det er også dobbelt så vandtæt som alle tidligere Apple Watces.” Hvilket sandsynligvis vil sige dykning til 100 meters dybde, da Apple Watch Series 7 kan klare vanddybder på 50 meter. Apple Watch Ultra har også ekstra store knapper, der kan betjenes med handsker på. Og en stor orange “action-knap”, der udløser funktioner, der passer til sportsgrenen.

Batterilevetiden er alle smartures akilleshæl. Og det hjælper ikke meget at have kompas, to-kanals GPS og rutevejledning på armen, hvis uret løber tør, inden man når basecamp. Derfor har Apple Watch Ultra et større batteri, der lover 36 timers batteritid. Eller op til 60 timer i batterisparetilstand. Alle udgaver af Apple Watch Ultra har desuden indbygget mobilforbindelse.

Apple Watch Ultra koster fra 7.799 kroner og kan bestilles nu. Levering fra 23. september.

Ikke navngivet 25
Der er nu tre udgaver af Apple Watch: Apple Watch Series 8, Apple Watch SE – og Apple Watch Ultra. (Skærmskud: Apple)

Apple Watch Series 8

Apple Watch Series 8 var den mindst overraskende nyhed. For selvfølgelig kom der også i år en ny version af verdens bedst sælgende smart-ur. Elektronikken er selvfølgelig forbedret, og urskiven bliver nu vist konstant (med mindre uret er gået i batterisparetilstand for at forlænge brugstiden). Men det største slagnummer var softwaren. Og mere præcis den del, der handler om sundhed. Uret måler nu temperaturen hver femte sekund døgnet rundt. Det gør det for at kunne give sundhedsoplysninger til kvinder om ægløsning og menstruationscyklus. Og de sygdomme, der kan afsløres som temperaturskift i cyklusen.

Der er også indbygget en ny accelerationssensor, der registrerer op til 256 G. Den bruges til at registrere trafikuheld og faldulykker, hvorpå uret kan tilkalde nødhjælp.

Ikke navngivet 16
Apple Watch har fået en kollissionssensor, der klarer op til 256 G. (Skærmskud: Apple)

Endelig blev der også lanceret en ny udgave af Apples begyndermodel, Apple Watch SE, som med en lidt lavere pris er tiltænkt børn. Eller, som Apple udtrykker det: “De familiemedlemmer, der ikke har en iPhone endnu!

Apple Watch Series 8 koster fra 3.899 kroner. Apple Watch SE koster fra 2.399 kroner.

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

En kommentar til “Tre nye Apple-ure”

  1. For hunan, Apple! Jeg er 100% Android fanboy. Og et armbåndsur kan KUN være rundt! Men jeg må simpelthen bare eje et Apple Watch Ultra!

    Svar

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Test af Samsung Galaxy S23 Ultra? Vi ville gerne have haft en færdig test af den nyeste Samsung-topmobil klar til jer nu. Men Samsung sagde nej. Og den koreanske mobilgigant er langt fra den eneste elektronikproducent, som lider af tvangsneuroser.
Alle nye Samsung Galaxy S23-modeller kommer med Snapdragon Samsung lancerer tre nye smartphones med topspecifikationer. Telefonerne kommer i handlen allerede i dag.
lbpluss
Når næsten helt frem Et rigtig godt træningsur, som har det hele. Inklusive katastrofal batteritid og høj pris.
OnePlus bekræfter overraskende iPad-konkurrent OnePlus Pad vil blive lanceret 7. februar.
lbpluss
Omvendt? Er iPhone virkelig den bedste mobiltelefon? Og hvis ja, hvorfor er den det i så fald? Som ivrig Android-bruger har jeg taget udfordringen op om at leve med to Apple-produkter i et stykke tid. Jeg ved ikke, om jeg skal grine eller græde ...
Følg Lyd & Billede