IFA 2017

Endelig kommer Philips med en større 65" OLED-model!
forfatter

Philips lancerer sit første 65″ OLED-tv under IFA-messen i Berlin. Det nye flagskib fra Philips kombinerer den nyeste OLED-teknologi med tresidig Ambilight samt en kraftig P5-billedprocessor til at drive det hele. Topmodellen har i desuden fået et kraftigt 6.1-lydsystem integreret i standeren.

65″ OLED

Vi har allerede erfaret igennem testen af lillebror 55POS9002, at OLED i kombination med Ambilight kan byde på en heftig billedoplevelse! Nu kommer der altså en større model for os, som synes, at 55″ bliver lidt for dagligdags. OLED-skærmen er slank og lækker, og har allerede vundet en Red Dot Design Award for sit udseende.

OLED-skærmen gør det muligt at gengive perfekt sort på skærmen. Den nye 9-serie skal også kunne levere en formidabel lysstyrke – op til 900 nits i følge specifikationerne. Det lover godt for kontrastrige billedoplevelser med de nye HDR-film. Vi synes, at 900 nits lyder ret optimistisk for et OLED, men glæder os til at teste!

Philips 65
Den kraftige P5-processor står for al billedbehandling. Foto: Audun Hage, L&B

Hjertet i den nye Philips-skærm er den meget kraftige P5-billedprocessor, som tager sig af al billedbehandling (skarphed, kontrast, opskalering, bevægelser, støjreduktion etc.). Den er 25% kraftigere end forgængerne og har angiveligt ingen problemer med at håndtere højopløst 4K-video med High Dynamic Range, samtidig med at den fjerner støj og retter andre fejl.

Philips 65
OLED med Ambilight bliver ikke mindre heftigt i 65″ format. Foto: Audun Hage, L&B

Det tresidede Ambilight er integreret i den ultratynde ramme omkring tv’et, imens en 60 W 6.1 soundbar er integreret i soklen.

Philips-skærmen er ligesom tidligere modeller baseret på Android-operativsystemet og giver adgang til et væld af apps og tjenester i Google Play-butikken. Nyt på denne model er støtte for Google Assistant-stemmestyring.

Vi må antagelig vente til årsskiftet, før Philips 65″ i 9-serien lander i butikkerne, og det er endnu ukendt, hvad den vil koste. Dog lover Philips, at den skal være meget konkurrencedygtig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.