TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Nye gadgets bliver dagligdag

Samsung vil gøre de seneste påhit til en uundværlig del af dit liv.

Det var de filosofiske strenge, der blev slået an på Samsungs pressekonference onsdag aften, forud for åbningen af IFA 2017-messen i Berlin.

Under sloganet ”The New Normal” talte Samsungs europæiske marketingschef David Lowes om, hvordan det, der først opleves som en forunderlig ny teknologi, snart efter bliver en almindelig del af vores hverdag.

Der kommer et wow-øjeblik – efterfulgt af en undren over, hvordan vi nogen sinde kunne leve uden den,” sagde David Lowes ved præsentationen i en fyldt Tempodrom i Berlin.

Han fremhævede som eksempler på kommende hverdagsting Samasungs eget Frame-tv, der blev præsenteret i Paris tidligere på året. The Frame kommer nu i en mindre udgave på 43 tommer, som supplement til de eksisterende 55” og 65”.

SAMSUNG THE FRAME UE65LS003
The Frame. Foto: Samsung

Samsung har allieret sig med museer og gallerier for at give adgang til kunst i høj kvalitet på skærmen, der ligner en normal billedramme, når det ikke er tændt. På IFA blev annonceret et nyt samarbejde med Prado-museet i Madrid.

14 QLED-tv’er

Samsung havde dog også mere dagligdags tv-formater i posen. På IFA lanceres således Q8F, der er en flad udgave af det kurvede premium-tv Q8C. Det bringer udvalget op på i alt 14 QLED-fjernsyn. Dem vender vi selvfølgelog tilbage til, når selve IFA-messen åbnes. Alle modeller understøtter den nye HDR 10+ teknologi. En teknologi, som Samsung ønsker at udbrede til standard ved at give den åben og licensfri. Samsung samarbejder med Panasonic og 20th Century Fox om at udbrede HDR 10+.

Foto: Samsung

 

Samsung Q8F lanceres fra begyndelsen i størrelserne 55″ og 65″.

David Lowes understregede, at Samsung er fuldt dedikeret på QLED, som de ser som fremtidens tv-teknologi. Så der kommer ingen OLED-tv’er fra den kant inden for en overskuelig fremtid.

 

Åben smart home-standard

Smart-homes eller smarte hjem har været et hot emne på flere IFA- og CES-messer i træk. Men det store gennembrud har hidtil manglet. Ikke mindst fordi producenterne af smart udstyr har brugt hver sin teknololgi, der kun med stort besvær kan arbejde sammen.

Samsung har derfor, sammen med over 390 producenter af smart-devices, tilsluttet sig Open Connectivity Foundation om at udvikle en åben standard for smart-enheder til hjemmet. Noget som præsidenten for OCF, Matthew Perry hilste velkommen på talerstolen.

Om tre år ventes der at være over 20 milliarder netforbundne enheder, der skal synkroniseres med OCF’s standard.

Samsung er den første producent, der har fået OCF’s certificering på sine smart-tv, køleskabe og varmepumper. Og inden for en år skal al Samsungs hjemmeelektronik være certificeret.

Vi skriver sjældent om vaskemaskiner i L&B. Men ligesom anden Samsung-elektronik vil de indgå i det smarte hjem under én fælles standard. Foto: Samsung

 

Harman og Samsung smelter sammen

Også inden for Samsungs egen organisation foregår et samarbejde om at få teknologierne til at arbejde sammen. Med købet af Harman-koncernen i november 2016 blev Samsung også med ét en stor producent af lydudstyr og bilelektronik. De seneste seks måneder er der blevet arbejdet på højtryk på at få teknologierne til at samarbejde.

Et konkret eksempel er, at Samsung Galaxy Note 8 nu leveres med  hovedtelefoner fra hovedtelefonspecialisten AKG, der er en del af Harman-koncernen.

Partnerskabet mellem Harman og Samsung er fokuseret på at skabe lyd- og billedoplevelser, der for kort tid siden ville have været umulige. Og sammen vil vi genopfinde både mobilitet og underholdning og gøre det til en ny normal,” sagde Armin Prommersberger, som er europæisk vicepræsident for Harmans afdeling for bil-audio.

 

IFA-messen åbner for publikum på fredag, d. 1. september.

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.