IFA 2016

På IFA-messen i Berlin har Panasonic fremvist sit nye OLED reference-tv.
forfatter

På en pressekonference på IFA-messen i Berlin har Panasonic løftet sløret for sin nye topmodel. Det drejer sig godt nok kun om en prototype indtil videre, men tv’et giver os alligevel et godt billede af, hvad vi har i vente fra den japanske producent fremover.

Ny generation OLED-tv
Det er lidt af et deja-vu. Panasonic lancerede nemlig sit allerførste OLED-tv, TX-65CZ950, i Berlin for et år siden. Panasonics tv-eksperter havde taget udgangspunkt i et OLED-panel fra LG Display og derefter toptrimmet billedkvaliteten så meget, som de overhovedet kunne slippe afsted med. Resultatet var et tv i den absolutte referenceklasse.

Og nu er sløret så blevet løftet for endnu en OLED-model. I mellemtiden har Panasonic også lanceret LCD-topmodellen TX-65DX900, som med en lysstyrke på 1.000 nits er skræddersyet til HDR (High Dynamic Range). Her kunne 65CZ950 ikke være med på grund af begrænset lysstyrke og formatunderstøttelse.

OLED med HDR?
Men Panasonic er ganske tilbageholdende med specifikationer og informationer om den nye prototype. Vi regner med, at der er tale om en ny generation OLED-panel med højere lysstyrke, ligesom vi har set fra LG’s 2016 OLED-modeller, og i givet fald fuld understøttelse af både HDR og Ultra-HD Blu-ray. Hvis vi har ret, er der grund til at glæde sig!

Panasonic fortæller dog, at de arbejdet specielt med “Near black performance” – det vil sige de mørkeste farvetoner lige før sort, hvor OLED ellers har en del udfordringer.

Billigt bliver det næppe – forgængeren kostede i omegnen af 100.000 kroner. Hvorvidt tv’et bliver tilgængeligt i flere størrelser – f.eks. som både 55” og 65” – vides ikke.

Mere konkret information om den kommende OLED-model kommer til vinter, siger Panasonic. Vi glæder os!

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også