TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Skarpere 4K-optagelser

Sony siger, at de har løst det største problem med actionkameraer, nemlig rystelser der giver uskarpe optagelser.

Forestil dig, at du kommer hjem efter en lang dag på skipisterne, på havet eller dinglende i en hangglider flere hundrede meter over jorden. Forventningsfuldt slutter du actionkameraet til computeren og begynder at kigge på optagelserne fra en actionfyldt dag – men bliver køresyg af alle de vibrationer, der får billedet til at hoppe i alle retninger på skærmen.

Så kan du snart sende en venlig tanke til ingeniørerne hos Sony, der siger, at de har løst problemet på virksomhedens nye FDR X3000R.

Her monteret under sadlen. Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede
Her monteret under sadlen. Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede

Det er et actionkamera med 4K video, der har fået en ny billedsensor – lidt mindre end sin forgænger – men stadig med fuld 4K-opløsning fra hele overfladen, og mekanisk link til en smart optisk billedstabilisator

Læs testen af Sony FDR-X1000 her

Her bevæger både billedsensor og optik sig for at kompensere for de vibrationer, som er uundgåelige, når man morer sig med actionvideo.

Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede
Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede

Kameraet kan også gemme stillbilleder, og lave interval- eller timelaps-billeder i 8,3 MP opløsning. Du kan køre optagelse i fuld 4K i over en time, før batteriet skal oplades, men der er ikke nogen skærm på selve kameraet.

Sådan får man til gengæld med i æske, i form af en separat, trådløs skærm. Der er også et undervandshus, så du kan starte og stoppe optagelsen ved at trykke på knapper på skærmen og stadig se, hvad kameraet optager, selv om befinder sig et stykke væk under bølgerne.

Hele herligheden er til salg i efteråret, og prisen lander på omkring 4.000 kroner, inklusiv skærm og undervandshus.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.