IFA 2016

Hovedtelefoner og ørepropper med variabel støjreduktion under navnet Q Adapt.
forfatter
Produktchef Uffe Kjems Hansen fra Libratone forklarer om deres flertrins-støjkorrektion. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede.
Produktchef Uffe Kjems Hansen fra Libratone forklarer om deres flertrins-støjkorrektion. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede.

Libratone, som vi ellers kender som en højttalerproducent, har på IFA 2016 vist, at de gerne vil være med alle de steder, hvor der lyttes til musik. Også nå det er helt personligt og tæt på. Det vil sige hovedtelefoner.

Hovedtelefonmarkedet er nok det sted, hvor konkurrencen er hårdest, og hvor antallet af konkurrenter er størst. Men Libratone har et nyt trick oppe i ærmet, nemlig variabel, aktiv støjreduktion.

Den nye serie af hovedtelefoner har fået navnet Q Adapt, og består foreløbig af to modeller, en trådløs on-ear-hovedtelefon og en in-ear med Lightning-kabel til iOS-enheder.

Aktiv støjreduktion er pragtfuldt, når man er i støjende omgivelser, som på et fly eller i bytrafik. Men selv den bedste støjreduktion sætter sit tydelige spor på lyden. Om det er lykkedes Libratone at knække den nød, må en test vise, men deres angrebsvinkel er i hvert fald ny.

De kalder systemet CityMix, og man kan på hovedtelefonerne vælge mellem fire grader af støjfrihed: Fra helt åben til fuld reduktion. Ideen er, at man kan sætte støjreduktionen til højeste niveau, for at lukke alt støj ude i det åbne kontormiljø, og omvendt vælge de to lavere niveauer, når man går rundt i byen og gerne vil kunne høre lidt af lyden fra omgivelserne.

Q Adapt On-Ear
On-ear-modellen er som nævnt trådløs og kan bruges med alle slags Bluetooth-enheder. Touch-panelet, hvor man styrer støjreduktion, afspilning, mobilopkald og lydstyrke, er mage til det, man finder på Libratones højttalere.

Q Adapt On-Ear høretelefoner fås i tre farver: Elegant Nude, Cloudy White og Stormy Black. De kan købes på nettet fra september og butikkerne fra oktober. Prisen er 1.899 kroner.

In-ear-modellen har Lightning-stik til Apple-enheder. Foto: Libratone
In-ear-modellen har Lightning-stik til Apple-enheder. Foto: Libratone

Q Adapt In-Ear
In-ear-modellen er som en de få endnu udstyret med Lightning-stik til iPhone/iPad. Dermed er de godt rustet til fremtiden, hvis Apple, som rygterne siger, introducerer en ny telefon uden analog lydudgang i San Francisco i morgen.

Ved at anvende Lightning-udgangen bliver det muligt at sende en klar, digital lyd og samtidig undgå at have en batteriboks hængende på kablet.

Q Adapt In-Ear høretelefoner fås i fire farver: Elegant Nude, Cloudy White, Stormy Black og Rose Pink. Der medfølger propper i tre forskellige størrelser. De kan købes på nettet fra September eller i butikkerne fra oktober. Pris er 1.399 kroner.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.