Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Lækkert Android-ur fra ASUS

Nu er også ASUS klar med et smart-ur baseret på Android Wear. Og det ligner og føles som et rigtigt ur med læderrem og ramme af rustfrit stål.

Skrevet af / 03/09/2014 - 16:05
Lækkert Android-ur fra ASUS

Med afrundet urglas, ramme af stainless steel og en rem af italiensk læder er ASUS ZenWatch, som det taiwanesiske firma lancerede i dag på en pressekonference i forbindelse med IFA i Berlin, et spændende bud på et smart-ur, som faktisk ligner og føles som et ur.

ASUS ZenWatch-01

Uret har en række smarte funktioner, som fungerer enten på egen hånd eller via tilkobling til en hvilken som helst Android-baseret smartphone – vel at mærke med en Android-version 4.3 eller herover.

Blandt urets funktioner er muligheden for at fjernstyre mobilens kamera, at finde telefonen, hvis den skulle have forputtet sig, eller at gøre et indgående opkald lydløst.

Mitch Yang, Design Vice President hos ASUS, præsenterer ZenWatch på IFA 2014.
Mitch Yang, Design Vice President hos ASUS, præsenterer ZenWatch på IFA 2014.

Zenwatch kan også vise kommende kalender-aftaler, ligesom uret kan lede brugeren på rette vej via Google Maps-visning i displayet.

Selvfølgelig kommer Android-uret herudover med en række fitness-funktioner via en indbygget såkaldt biosensor. Den kan tælle skridt og måle antallet af forbrændte kalorier, men den kan også holde øje med brugerens generelle stressniveau.

Under motorhjelmen gemmer Zenwatch på en 1,2 GHz Snapdragon 400 processor, 512 MB RAM samt et eget lager på 4 GB. Skærmen er af typen AMOLED, måler 1,63” og har en opløsning på 320 x 320 pixel. Selve urglasset er af typen Gorilla Glass 3.

Forbindelsen til mobilen etableres via Bluetooth 4.0.

Urremmen er fremstillet af italiensk læder. Remmen vejer 25 g, mens selve uret vejer 50 g. Den samlede vægt ender altså på 75 g.
Urremmen er fremstillet af italiensk læder. Remmen vejer 25 g, mens selve uret vejer 50 g. Den samlede vægt ender altså på 75 g.

I alt vejer uret 75 g og er i øvrigt vandtæt (IP55). Prisen skulle blive i omegnen af EUR 199, men vi kender endnu ingen dansk pris.

ASUS’ skandinaviske talsmand, Andreas Zannin, lover at uret nok skal komme på det danske marked, men han ved endnu ikke hvornår.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lyd & Billede
Scroll to Top