Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

nyhed

Styr på luftkvaliteten

Airthings Wave Plus måler ikke bare luftforurening, men også radon.

Skrevet af / 09/01/2018 - 10:18
Styr på luftkvaliteten

Den radioaktive gas radon udgør en kræftrisiko, som bekymrer nogle, men måling er besværlig. Norwegian Airthings har tidligere introduceret en hurtigere og lettere måling i form af den batteridrevne enhed Wave. Når enheden er sat op, har man allerede efter den første dag en måling. Lader man enheden være tændt længere, kan man følge radonindholdet, som kan variere over tid, direkte i app’en på telefonen.

Få overblik direkte i app’en. Foto: Producenten

Flere typer af målinger
Nu bliver efterfølgeren Wave Plus lanceret, som i tillæg til Radon kan måle kuldioxid, flygtige organiske forbindelser (VOC) samt temperatur, lufttryk og luftfugtighed. App’en giver tips om, hvordan man forbedrer luftkvaliteten og optimerer ventilationen.

 

Hub indsamler måledata. Foto: Producenten

Der kommer også en Airthings Hub, som læser op til 50 batteridrevne målestationer i større huse og samler resultaterne. Enhederne kommunikerer med hinanden trådløst, imens Hub kommunikerer via både netværk og mobildata.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lyd & Billede
Scroll to Top