Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

nyhed

Nvidia vil udkonkurrere dit tv

Grafikgiganten vil have en gaming-skærm ind på den gode plads i stuen. Og Asus, Acer og HP skal levere dem.

Skrevet af / 09/01/2018 - 19:05
Nvidia vil udkonkurrere dit tv

Der, hvor de fleste har deres “husalter” stående i stuen, skal der fremover være en gaming-skærm af lige så solide dimensioner. Og hvor det gammeldags fjernsynssignal tøffer af sted med 25 billeder i sekundet, skal de nye skærme kunne levere varen i aktuelle 3D-spil. Det vil sige op til 120 billeder i sekundet ved 4K-opløsning! Det fortalte Nvidias CEO og grundlægger, Jensen Huang, på firmaets pressekonference på CES i Las Vegas.

Det nye initiativ kaldes BFGD (Big Format Gaming Display – selv om F’et sikkert vil blive omfortolket i folkemunde), og foreløbig har Acer, Asus og HP sagt ja til at levere BFGD-skærme. Skærmene bliver på 65 tommer, og ud over den lynhurtige opdateringshastighed skal de også have et meget lavt “input lag”. Altså den tid, som det tager at få et billede igennem elektronikken og frem på skærmen. En lysstyrke på 1.000 nit lover også godt for en intens spiloplevelse i stuen.

I følge grundlægger og CEO Jensen Huang fra Nvdia er netop den mest spændende tid i teknologihistorien. Foto: Nvdia

Ifølge Jensen Huang er spil vejen frem, og han forudser, at alle inden for en generation vil være gamere:

Jeg tilhørte den første generation af gamere. Før min generation var der ingen, men nu er gaming anerkendt som sport. Og det er den største sportsgren i verden. I mine børnebørns generation vil alle være gamere. Fra nul til alle på tre generationer. Det en meget stor industri,” sagde den 54-årige Jensen Huang.

Se hele pressekonferencen herunder:

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top