CES 2015

Højtopløst lyd er på entusiastenes læber for tiden, og derfor er det naturligt, at McIntosh opgraderer med flere hi-res-lydformater.
forfatter

Kritikken mod den digitale forforstærker D100 har åbenbart nået Binghamton. For nu har McIntosh lancert en opdateret udgave af den i øvrigt fantastiske D100; en digital forforstærker med integreret DAC, hovedtelefonforstærker og analoge lydudgange til effektforstærkeren.

D150 er ikke meget forskellig fra D100, og den bruger den samme ottekanals 32-bit digitalprocessor, som vi allerede ved lyder fantastisk (læs testen her), men nu er den opgraderet med support for flere lydformater: DSD64, DSD128, og DXD op til 384 kHz, som er efterspurgte formater blandt audiofile, som anser lyden som bedre end fra cd.

De mener, at højere samplefrekvens og flere bits giver bedre dynamik, lavere støjgulv og derfor bedre lyd.

XL_D150_Back

Samtidig med D150 udsender McIntosh også en cd-afspiller uden DAC eller analoge lyduganger, kaldt MCT450. Det er et rent løbeværk, som er beregnet til at blive koblet til en separat DAC, som netop D150.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også