Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Elektronikbranchen klar i Danmark fra 2024

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.

Skrevet af / 12/11/2023 - 12:05
Elektronikbranchen klar i Danmark fra 2024

Brancheforeninger er almindelige i alle lande, også i elektronikbranchen. i Norge er det Stiftelsen Eletronikkbransjen, mens man i Sverige har Elektronikbranschen – begge foreninger har til formål at varetage medlemmernes interesser i branchen.

Nu får vi også vores egen forening i Danmark. Fra 1. januar 2024 vil Elektronikbranchen varetage interesserne for producenter og importører af TV/audio i Danmark.

Brancheforeningen er resultatet af en aftale mellem APPLiA Danmark og Elektronikbranschen i Sverige. APPLiA har sine rødder i Foreningen af Fabrikanter og Importører af Elektriske Husholdningsapparater, stiftet som dansk fabrikantforening tilbage i 1960.

Siden 2019 har de drevet en interesseorganisation ved navn Consumer Electronics Denmark, som har varetaget branchens interesser. Emner som købeloven, energimærkning og den såkaldte “blankmedieafgift” er blevet taget op.

I 2023 blev der gjort en indsats for at tiltrække flere medlemmer til brancheorganisationen, dels på tv-siden og især på audiosiden. Elektronikbranschen vil gerne nå ud til alle producenter og importører af audioprodukter i Danmark, dels for at varetage deres politiske interesser og senere også for at indsamle markedsdata og skabe synlighed.

– Vi står på skuldrene af en stolt fortid, siger APPLiA’s direktør Henrik Egede: Brancheforeningen for forbrugerelektronik – BFE, som gik konkurs i 2018. Den stolte fortid omfattede også “Krøniken”, efterkrigstidens brancheforening for tv og radio, som blev gjort berømt i tv-serien af samme navn.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lyd & Billede fornyr sig - igen

0
Scroll to Top