Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

LG Magnit: Kæmpe buet MicroLED-skærm

Denne enorme videovæg er beregnet til filmproduktion, men bare rolig, der findes også varianter til hjemmebrug.

Skrevet af / 02/06/2023 - 09:21
LG Magnit: Kæmpe buet MicroLED-skærm

LG Electronics er måske mest kendt for sine højkontrast OLED-tv, men vidste du, at den sydkoreanske producent også leverer MicroLED-skærme? Samsung er således ikke alene om at tilbyde den eksotiske, men avancerede skærmteknologi.

MicroLED er en såkaldt “selvlysende” panelteknologi bestående af mikroskopiske LED’er, der kan udsende både lys og farve på samme tid. På længere sigt kan det tænkes at være “den næste store ting” i tv-sammenhæng, men indtil videre bruges det mest professionelt til kæmpe videovægge til annoncering, præsentationer og lignende.

LG Magnit (model LBAF) er en kæmpestor, modulopbygget MicroLED-skærm, der er specielt designet til virtuel film- og medieproduktion, hvor de kæmpestore skærme bruges som en aktiv del af baggrunden på filmsettet.

LG Magnit er i stand til at vise digitale billeder i realtid, det vil sige at handlingen på skærmen (normalt computeranimerede baggrunde) kan synkroniseres med kameraer og andre produktionselementer. På den måde kan virtuelle og live-action elementer blandes sammen. (Illustration: LG Electronics)

MicroLED-skærme til virtuel produktion

Brugen af ​​LED-skærme til at give naturtro baggrunde bliver mere og mere populært i tv- og film-branchen: Vi ved blandt andet, at populære serier som The Mandalorian (Disney+) og 1899 (Netflix) gør hyppig brug af såkaldt virtuel produktion.

LGs MicroLED-skærme leveres i store 35,6 tommer kabinetter, hvor panelmoduler og strømforsyningsenheder kan tilgås fra bagsiden. Skærmløsningen skal tilbyde billeder i udsendelseskvalitet med høj farvenøjagtighed, lav latens og fremragende HDR-egenskaber med en lysstyrke på op til 1500 Nits.

Skærmmodulerne er bygget med LG’s chip-on-board LED-teknologi, og har en pixelbredde på 1,5 millimeter. LG påpeger blandt andet, at MicroLED-teknologien reducerer farveforvrængning over en bred betragtningsvinkel, og derfor kan benyttes i meget store skærmkonfigurationer. Skærmene tillader også en konkav krumning på op til 10 grader.

PSST! Udover modeller til professionelt brug, findes der også en MAGNIT-model til hjemmebrug (modelnavn LSAD). Den har en skærmstørrelse på 136 tommer, 16:9-format og 4K-opløsning (3840 x 2160). Den nøjagtige pris kendes ikke, men den menes at være seks-cifret.

 

Læs også Samsung MicroLED: Blændende billedkvalitet, men det koster ... Kan det friste med et 110-tommers MicroLED-TV til en rund million?
Læs også Har du råd til denne? Denne kæmpe skærm kunne vi helt sikkert godt tænke os i hjemmebiografen - men vil vi betale, hvad den koster...?
Læs også Gamernes våde drøm? Dette OLED TV fra LG kan noget, som ingen andre skærme kan, men det koster at være fleksibel …
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top