Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Asus lancerer en 135 (!) tommer MicroLED-skærm

Denne kæmpe skærm kunne vi helt sikkert godt tænke os i hjemmebiografen - men vil vi betale, hvad den koster...?

Skrevet af / 23/04/2023 - 12:30
Asus lancerer en 135 (!) tommer MicroLED-skærm

Under NAB-messen (National Association of Broadcasters) i Las Vegas i denne uge, lancerede Asus en række nye produkter, og mellem disse finder vi en fuldstændig vanvittig storskærm!

Skærmen hedder ASUS ProArt Cinema PQ07, men navnet fortæller ikke hvilken kolos, vi her har med at gøre. Vi snakker om en 4K HDR monitor på hele 135″. Ja, du læste rigtigt – hundredeogfemogtredive tommer!

Asus ProArt Cinema PQ07. (Foto: Asus)

Asus ProArt Cinema PQ07

Den kolossale skærm er først og fremmest møntet på professionel brug, videoproduktion, broadcasting, officielle præsentationer og lignende, men Asus hævder, at den også kan være en aktuel skærm til hjemmebiografen – heraf navnet Cinema. Men vil du have denne hjemme i biograf-kælderen, må du være forberedt på at punge ud – MicroLED-skærme er nemlig en kostbar fornøjelse.

Skærmen kan levere op til 2000 nits lysstyrke, høj kontrast, og dækker 95% af farveskalaen DCI-P3. Asus hævder også, at den kan levere et glattere billede end andre MicroLED-skærme, vi har set indtil videre, takket være en lavere “pixel pitch” på 07815 millimeter kontra 1,2-1,5 millimeter. Pixel pitch (PP) refererer til afstanden mellem hver pixel på en skærm, og måles i pixels pr. millimeter.

Asus ProArt Cinema PQ07 er i første omgang beregnet til professionel videoproduktion og lignende. (Foto: Asus)
Læs også For pokker, sikke en billedkvalitet! ASUS PA32UCX med Mini-LED er til professionelle og er kort sagt den bedste PC-skærm, jeg har set. Men heller ikke den er perfekt.

MicroLED, sagde du?

MicroLED-teknologien anvender bittesmå lysdioder, som afgiver både lys og farver. De kan opnå fantastisk lysstyrke og kontrast, og en bred synsvinkel med meget lidt genskin fra skærmoverfladen. Dette er fortsat en eksotisk og dyr teknologi, som stadig ligger et stykke væk fra massemarkedet. En anden producent, som satser på MicroLED, er Samsung, som tilbyder skærmer i forskellige størrelser.

DSC 4381
MicroLED-skærme kan levere en heftig billedoplevelse. Her ser vi Audun ved siden af en Samsung 101″ MicroLED-skærm. (Foto: Lyd & Billede)
Læs også Købt "nyt" Samsung-TV for nylig? Så lad hellere være med at læse dette... Så er de her - en lavine af nye Neo QLED 8K, 4K og OLED-modeller. Den største skærm bliver på hele 98 tommer!

Pris og tilgængelighed?

Så er spørgsmålet, hvad skal denne herlighed koste? Det har Asus ikke afsløret endnu. ProArt Cinema PQ07 er en modulopbygget skærm, hvilket vil sige, at den kan konfigureres og leveres i forskellige størrelser og andre skærmformater end blot det sædvanlige 16:9, hvis det ønskes. Men vil du have den største version på de fulde 135 tommer, antages den at ligge i millionklassen.

Du kan se et glimt af skærmen i videoen herunder, fra NAB Show 2023.

Specifications:
ProArt Cinema PQ07
Panel size (diagonal)
135″ (16:9)
Resolution
4K UHD (3840 x 2160)
Pixel pitch
0.7815 mm
Panel backlight/type
Micro LED
Brightness
2000 cd/m² (peak brightness)
Color saturation
95% DCI-P3
Display color
10-bit
HDR support
HDR-10
Special features
Fully scalable to different sizes, shapes, and ratio; with numerous customization options
 
Læs også TCLs 2023 TV-modeller er lige straks klare i Norden TLC viser sine allermest spritnye TV-modeller og lydprodukter frem i Milano i denne uge.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

0
Lyd & Billede
Scroll to Top