Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

CES 2021: JZ2000 er ny topmodel fra Panasonic

Panasonics nye topmodel får smartere videoprocessor og federe Atmos-lyd fra Technics!

Skrevet af / 08/01/2021 - 11:30
CES 2021: JZ2000 er ny topmodel fra Panasonic

I forbindelse med den digitale CES-messe benytter Panasonic lejligheden til at kaste lys over kommende TV-nyheder. Den første model i rampelyset er det nye flagskib JZ2000.

Panasonics tidligere topmodeller med OLED-teknologi – GZ2000 fra 2019 og HZ2000 fra 2020 – står tilbage som nogle af de bedste TV’er, vi har testet, og er i den absolutte referenceklasse, når det gælder billedkvalitet. Derfor er det umiddelbart spændende at se, hvilke tricks og nyskabelser Panasonic trækker op af hatten i år!

Panasonic TX-65JZ200E. (Foto: Panasonic)

JZ2000: Ny topmodel med AI-videoprocessor

En af de vigtigste nyheder på årets model er den nye videoprocessor HCX AI. Panasonic har, ligesom Sony og andre producenter, taget en kraftigere og mere intelligent form for billedprocessering i brug.

Den nye HCX Pro AI-processor kan identificere og analysere det indhold, der afspilles, i realtid og sammenligne det med en database med forskellige typer indhold for automatisk at optimere både lyd- og billedkvaliteten.

Hvis den f.eks. registrerer, at du ser fodbold, justerer den billedkvaliteten for at gøre græsset mere livagtigt og gør lyden mere stadionagtig. Hvis den derimod opdager, at du ser film, tilpasser den sig til de mest mulig naturtro og nøjagtige farver, hvis vi skal tro Panasonic.

Skræddersyet OLED-panel

JZ2000 har et specielt tilpasset OLED-panel fra LG Display, som også skal være optimeret af Panasonics egne ingeniører for bedst mulig billedkvalitet.

Præcis hvilke justeringer der er foretaget, er Panasonic tilbageholdende med, men vi ved af tidligere erfaring, at disse udgaver har bedre køling og derfor også kan klare højere lysstyrke end almindelige OLED-paneler.

I skrivende stund er det uklart, om Panasonic også vil bruge de helt nye 2021-paneler fra LG Display. I første omgang drejer det sig kun om 55 og 65 tommers skærmstørrelse – dvs. ingen 77- eller 83-tommere, som mange har efterlyst.

Understøtter HDMI 2.1 og spilindstilling

En glædelig (og ikke mindst forventet) nyhed er, at Panasonic nu kan prale af understøttelse af HDMI 2.1 på videoindgangene, hvilket åbner for vigtige gaming-funktioner som Variable Refresh Rate (VRR) og High Frame Rate (HFR).

JZ2000 har også fået en dedikeret billedindstilling til spil – Game Mode Extreme – som skal give en væsentlig reduktion i såkaldt input-lag (forsinkelse). Dermed vil 2021-modellen sandsynligvis fungere glimrende til gaming på højt niveau.

Nyt på designfronten er, at JZ2000 skifter den fastmonterede fod ud med en mere praktisk drejelig version. (Foto: Panasonic)

Opdateret brugerflade: My Home Screen 6.0

Panasonic lancerede deres første Android-baserede TV i HX700-serien lige før jul. Derfor har vi spekuleret på, om flere af 2021-modellerne mon ville få Android om bord. Men det er ikke tilfældet for JZ2000; i stedet lancerer Panasonic en opdateret version af deres klassiske My Home Screen.

Læs også Nye Android-TV’er fra … Panasonic? Panasonic starter udrulningen af deres første Android-TV til november!

Panasonics egen brugerflade er kendt for god brugervenlighed og overskuelig betjening, men halter lidt bagefter, når det gælder app-understøttelse. F.eks. er det foreløbig uklart, om vi kan se Disney+ via den nye platform.

Ellers kan Panasonic prale af bred formatunderstøttelse, inklusive HDR10+ og Dolby Vision HDR samt Dolby Atmos-lydgengivelse.

Panasonic JZ2000 har både forover-, opad- og sidevendte højttalere fra Technics, som bidrager til en federe surround-oplevelse. (Foto: Panasonic)

“Tuned by Technics”-højttalere

Ligesom sine forgængere har JZ2000 et mere avanceret lydsystem end andre Panasonic-modeller. Det kommer med en omfattende lydpakke fra lyddivisionen Technics om bord. Blandt nyhederne på den nye model er, at den nu – ud over højdekanaler på toppen – har fået ekstra side-effekthøjttalere, der skal give et bredere surround-lydbillede.

Priser og tilgængelighed

Panasonic JZ2000 vil fås i 55 (55JZ2000) og 65 (65JZ2000) tommers udgaver. Panasonic har endnu ikke kundgjort priser og tilgængelighed i Norden. Vi opdaterer, når vi ved mere!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Samsung-TV blev smadret

Apple TV med tvOS 18 får understøttelse af 21:9-format

Nyt, stort og billigt TV fra Samsung

Elgiganten: Nu tager TV-salget fart!

Samsung: Nu kommer den nye The Frame-model

TCL lancerer ny TV-model med bred appel

Her er TCL C855

Her er TCL's "The Frame"-konkurrent

Her er Panasonics 2024 TV-modeller

Loewe OLED-TV'er er nu "Made in Germany"

Kæmpe 3D-skærm fra LG

Her er Samsungs nye 2024 TV-modeller: Masser af AI-funktioner

Scroll to Top