Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

QuietComfort Earbuds II tilpasses ørerne

Rygtet om Bose QuietComfort Earbuds II blev lækket i slutningen af august. Nu er ørepropperne officielle, og undervejs har de fået nogle nye funktioner.

Skrevet af / 09/09/2022 - 08:24
QuietComfort Earbuds II tilpasses ørerne

Bose pensionerer QuietComfort Earbuds, og arvtageren – som har fået Bluetooth 5.3 og desuden er over 30 procent mindre – kan nogle nye tricks.

Bose QuietComfort Earbuds II lifestyle 2
QuietComfort Earbuds II. (Foto: Bose)

Personlig lydkalibrering

Blandt andet kan QuietComfort Earbuds II kalibrere sig til brugerens ører med funktionen CustomTune. Ved at kalibrere sig til hvert øres unikke form, bør brugeren opleve et mere sammenhængende stereoperspektiv end tidligere.

Det foregår ved, at der udsendes en speciel tone, hvorpå en mikrofon inde i høreproppen måler øregangens akustiske respons. Dette kender vi bl.a. fra NuraTrue, og også Devialet Gemini gør det – men sidstnævnte kalibrerer, mens du spiller din musik.

Bose QuietComfort Earbuds II black white
Kommer i sort og hvid. (Foto: Bose)

Forbedret lydgennemslip

Den personlige lydtilpasning forbedrer samtidig Aware Mode, som er Boses navn for lydgennemslip. Altså at man ved hjælp af mikrofonerne slipper lyde ind fra omgivelserne i stedet for at fjerne/reducere dem.

Læs også Bose QuietComfort Earbuds II: Udseende og pris er lækket Det er ved at blive naivt at tro, at man kan holde noget hemmeligt længere. Nu ved vi både hvad de helt trådløse hovedtelefoner Bose QuietComfort Earbuds II vil koste, og hvordan de ser ud.

En tillægsfunktion kaldet ActiveSense overvåger hele tiden lydene udefra, og bliver de for høje, sætter støjreduktionen ind, så længe det er nødvendigt. I alt fire mikrofoner – samme antal som forgængeren – arbejder sammen med tryksensorer og en avanceret processor om at reagere hurtigst muligt. Ikke ulig funktionaliteten i moderne, aktive høreværn.

Bose QuietComfort Earbuds II lifestyle 7
Foto: Bose

Bedre pasform

Bose lover med QC Earbuds II bedre pasform end sidst, med både forseglende silikonepuder og stabiliserings-vinger, som tilpasses og fæstnes til øregangene. Både puderne og vingerne kan skiftes ud, og der medfølger tre størrelser af hver. App’en hjælper dig med at opnå den bedste pasform. Også forgængeren havde alt dette, men pasformen skal altså være endnu bedre med den nye model.

Ikke mindst fordi størrelsen er reduceret med over 30 procent. En nødvendighed, mener vi, for forgængerne var virkelig enorme! Det samme gælder ladeetuiet, som også er krympet for at glide bedre ned i bukselommen.

Bose QuietComfort Earbuds II lifestyle 3
Foto: Bose

Talekvalitet

Vi var mildt sagt ikke begejstrede for talekvaliteten på forgængeren, som hele tiden truede med feedback, ligesom DSP’en gav en masse digitale artefakter. Det forventer vi er fikset i QC Earbuds II – Bose lover i hvert fald bedre kvalitet her, og desuden en bedre algoritme til støjreduktion. Det håber vi i hvert fald, for forgængerne var tæt på ubrugelige til mobilsamtaler.

Samme batteritid i propperne

Selve hørepropperne har samme batteritid på seks timer. Men hvor forgængernes etui gav to ekstra opladninger, får du tre opladninger med det nye. Altså totalt 24 timer mod forgængerens 18. Med en USB-C hurtiglader får du to timers afspilning ved 20 minutters opladning.

Bose QuietComfort Earbuds II in the box
Foto: Bose

Pris og tilgængelighed

Bose QuietComfort Earbuds II kan forhåndsbestilles nu, levering fra 26. september. Prisen bliver 2.299 kroner.

bose.dk

Bose QuietComcort Earbuds II app
Foto: Bose
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Head-fi: Tjek disse hovedtelefoner!

Nye produkter - og nye rygter - fra Creative

Hovedtelefoner vil revolutionere måden du lytter på

Oplev Sennheiser indefra

Sonos havde et es i ærmet

Med en kilopris som safran

Stax-elektrostater til folkelig pris

Lukkede hovedtelefoner til audiofile

Hovedtelefoner bygget som højttalere

Tjek disse hovedtelefoner fra Focal

Sådan ser Sonos' nye hovedtelefoner ud

Din egen personlige hjemmebio-oplevelse

Scroll to Top