Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

IE 600: Ægte high-end-hørepropper fra Sennheiser

Med rumfartsteknologi og akustisk trylleri går Sennheiser efter verdensherredømmet i prisklassen under 10.000 kroner.

Skrevet af / 03/03/2022 - 11:09
IE 600: Ægte high-end-hørepropper fra Sennheiser

Med high-end hørepropmodellen IE 600 blæser Sennheiser på alt, hvad der hedder trådløs lyd. Her er det kabel, der gælder, for at få mest muligt ud af lydsignalet fra musikken.

Det betyder, at man kan perfektionere lyden efter sin egen smag med sin yndlingsforstærker, og det betyder også, at musikere kan bruge hørepropperne på scenen. Men det er først og fremmest musikelskerne, Sennheiser har i tankerne med IE 600.

IE 600 tager over efter de nu udgåede IE 800 S, som var blandt de allerbedste hørepropper, journalisten havde hørt, da han testede dem tilbage i 2018. Med et enormt lydbillede, strålende opløsning i overtonerne og en helt igennem ærlig lyd.

Der manglede bare lidt dynamik, for lyden var en del fladere, end man ærlig talt burde kunne forvente af et par hørepropper til 7.500 kroner (!). Det var nok også derfor, Sennheiser sidste år lancerede de endnu dyrere IE 900!

Sennheiser IE600 man LB scaled 1 scaled 1
(Foto: Sennheiser)

Høje forventninger

Nu kommer IE 600, som til 5.199 kroner lægger sig lidt under, hvad IE 800 S kostede ved lanceringen. Det betyder dog ikke, at Sennheiser har sparet på krudtet, og forhåbentlig byder de nye hørepropper på et og andet, som vi savnede på den dyrere forgænger.

Vi har ikke testet IE 900 endnu, men kan godt afsløre, at de har er en væsentlig mere eksplosiv lydgengivelse end IE 800 S, og det må man håbe også gælder IE 600.

Sennheiser IE600 lifestyle LB scaled 1 scaled 1
(Foto: Sennheiser)

NASA-teknologi

Husene er lavet med en særlig 3D-printproces og har en speciel metalstruktur kaldet ZR01 amorf zirconium. Her skal atomstrukturen være mere stabil end i almindeligt metal, så metallet i disse hørepropper ikke har nogen svage punkter, der kan knække eller bøje.

En tilsvarende metalstruktur er brugt af NASA i borehovedet på Mars-fartøjet Perseverance, så vi kan nok regne med, at det er holdbare sager, der er tale om.

Sennheiser siger, at metallet desuden har “banebrydende akustisk ydelse”, som sammen med helt nye 7 mm TrueResponse-drivere skal gøre IE 600 til en reference for de mest kræsne musikelskere.

Sennheiser IE 600 er udviklet i Tyskland og fremstillet på virksomhedens fabrik i Irland. Det hævdes, at produktionsanlægget har en af verdens mest avancerede produktionsprocesser af sin slags, og at IE 600 er udviklet til at “levere fejlfri akustisk og visuel nydelse i årtier fremover”.

Sennheiser IE600 lifestyle2 LB scaled 1 scaled 1
(Foto: Sennheiser)

Lav forvrængning

IE 600 har et specielt bagstykke, som skal minimere refleksioner inde i huset, og et ekstra akustisk kammer, der skal fjerne resonanser og reducere trykforskelle, hvilket igen skal resultere i en klarere og mere detaljeret diskant. Så lytteren kommer endnu tættere på musikken.

Vi bliver lovet, at hørepropperne gengiver stemmer med høj realisme, og basresponsen skulle være både hurtig og præcis, selv i det laveste register.

Læs også Overlegen talelyd Sennheisers støjreducerende PXC 550 har fået nyt liv under danske EPOS. Det fulde navn er EPOS Sennheiser Adapt 660, hvor endnu bedre talelyd er den største forskel.

Skræddersyet pasform

IE 600 har guldbelagte MMCX-stik, der muliggør tredjepartskabler med en diameter på op til 4,8 mm. Der medfølger både ubalanceret kabel med 3,5 mm stik og balanceret med 4,4 mm stik, og begge er para-aramid-forstærkede “for optimal slidstyrke”.

Øredutter i både silikone og memory-skum medfølger, begge dele i tre størrelser. Det er det samme som med både IE 900 og lillebror IE 300. Og ligesom de to nævnte modeller har IE 600 ørebøjler for bedst mulig pasform. Det manglede IE 800 S.

Sennheiser IE600 man3 LB scaled 1 scaled 1
(Foto: Sennheiser)

Pris og tilgængelighed

Sennheiser IE 600 kommer i løbet af foråret, senest til sommer, og den vejledende pris bliver 5.199 kroner.

Fakta:

  • Slidstærke, 3D-printede ZR01 amorf zirconium-huse
  • 7 mm TrueResponse-drivere for lav forvrængning
  • Dobbelte resonanskamre for lavere forvrængning
  • Kabler med guldbelagte MMCX-termineringer
  • Ubalanceret kabel (3,5 mm) og balanceret kabel (4,4 mm)
  • Justérbare ørebøjler og flere forskellige øredutter
  • Frekvensområde: 4 Hz – 46,5 kHz
  • Forvrængning: 0,06 % THD (1 kHz, 94 dB)
  • Impedans: 18 ohm

sennheiser.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Uhørt lang batteritid til prisen!

Jabras bedste hørepropper bliver endnu bedre

Head-fi: Tjek disse hovedtelefoner!

Nye produkter - og nye rygter - fra Creative

Hovedtelefoner vil revolutionere måden du lytter på

Oplev Sennheiser indefra

Sonos havde et es i ærmet

Med en kilopris som safran

Stax-elektrostater til folkelig pris

Lukkede hovedtelefoner til audiofile

Hovedtelefoner bygget som højttalere

Tjek disse hovedtelefoner fra Focal

Scroll to Top