Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

FiiO Q15: En særdeles kraftig bærbar DAC-forstærker

Super opløsning med to AKM DAC'er og masser af strøm til hovedtelefonerne. FiiO Q15 burde være lige så god til PC og Mac som til mobilen.

Skrevet af / 22/11/2023 - 02:18
FiiO Q15: En særdeles kraftig bærbar DAC-forstærker

FiiO Q15 er en bærbar hovedtelefonforstærker med indbygget DAC. Med dobbelte AKM DAC-chips er den beregnet til at sende støjgulvet ned på de aller-laveste niveauer, og digitale lydformater understøttes op til 32-bit/768 kHz PCM, samt også DSD512. Et format for de få, men som især entusiaster stadig vil sætte stor pris på. Vi vil hævde, at den mere udbredte MQA – som også understøttes – er mere relevant end DSD, selvom formatet er kontroversielt, fordi det ikke er ægte tabsfri højopløsningslyd.

FiiO Q15 3
Foto: FiiO

Farveskærm

En fuldfarve IPS-skærm giver et overblik over valg af input, lydformat, batteristatus og lydopløsning, og med både USB-C og koaksial digital indgang kan den bruges med stort set enhver digital kilde. Det være sig mobil, bærbar og selv stationære musikstreamere og CD-afspillere.

Læs også Dine hovedtelefoner fortjener denne forstærker FiiO K9 Pro ESS kan drive så godt som alle typer hovedtelefoner, og så har den desuden alt hvad du har brug for af digitale og analoge indgange. Også Bluetooth!

Bluetooth

Derudover har DAC’en også en indbygget Bluetooth-modtager, og kan streame musik trådløst direkte fra mobilen. Med både aptX HD- og LDAC-codecs indbygget, er vi forsikret om, at der bliver taget godt hånd om lydkvaliteten.

Når FiiO Q15 digitalt afkoder lyden fra mobiltelefonen, bruger den strøm fra sit eget batteri, så det ikke overskrider mobiltelefonens batterilevetid. DAC’en understøtter alle mobiltelefoner med USB-C-forbindelse, inklusive Android og iPhone 15. Ældre iPhone-modeller kræver et særligt mellemstik til USB, såsom Apples eget kameramellemstik.

FiiO Q15 7
Foto: FiiO

Balanceret

Ud over den almindelige ubalancerede hovedtelefonudgang har FiiO Q15 en balanceret 4,4 mm udgang. Hermed skulle forstærkeren kunne levere op til 1610 mW med effekt i 32 ohm, hvilket er standard for god hovedtelefonimpedans. 340 mW til 300 ohm er stadig meget respektabelt. Hvorfor effekten i 16 ohm er angivet til at være en del lavere (635 mW) end ved 32 ohm, når den skulle have været højere, bliver der ikke sagt noget om.

I en ubalanceret belastning har den op til 625 mW i 32 ohm og marginalt højere 750 mW i 16 ohm. Den er angivet til 85 mW i 300 ohm.

Hvad alt dette betyder i praksis er noget, vi vil finde ud af i en test i den nærmeste fremtid.

FiiO Q15 1
Foto: FiiO

FiiO Q15: Pris og tilgængelighed

Den bærbare DAC-forstærker FiiO Q15 kommer i handlen lige omkring nytårsdagene, og prisen bliver 399 Euro (dansk kronepris er endnu ikke tilgængelig).

Mere information: fiio.com

FiiO-Q15-8 FiiO-Q15-4 FiiO-Q15-6 FiiO-Q15-5 FiiO-Q15-2
<
>
Foto: FiiO
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dyson lancerer sine første hovedtelefoner

Hårdføre hørepropper

Disse spiller i 100 timer

Creatives nyeste har et partytrick

Åbne hørepropper fra Beyerdynamic

Det kribler i fingrene efter disse

Vi er de bedste - siger Huawei

Uhørt lang batteritid til prisen!

Jabras bedste hørepropper bliver endnu bedre

Head-fi: Tjek disse hovedtelefoner!

Nye produkter - og nye rygter - fra Creative

Hovedtelefoner vil revolutionere måden du lytter på

Scroll to Top