Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

FiiO JW1: Nej, det er ikke hørepropper

De ligner hørepropper, men FiiO JW1 ligger uden på ørerne, helt uden propper.

Skrevet af / 26/07/2023 - 08:00
FiiO JW1: Nej, det er ikke hørepropper

FiiO JW1 er et frisk pust i et marked, der drukner i trådløse hørepropper og hovedtelefoner. Der er tale om en hybrid mellem hovedtelefoner og hørepropper. For selv om de ligner et par hørepropper med en ørebøjle, er der ikke noget, der skal puttes ind i ørerne her. Du skal bare trække bøjlen over øret og trykke på play.

Åben type

Hovedtelefonerne er af den åbne type, hvilket betyder, at vi forventer førsteklasses komfort ved brug i længere tid ad gangen. Men det betyder også lydlækage, så det er næppe en god idé at bruge dem på fly eller i andre former for kollektiv transport. Dog måske i bussen, hvis du er typen, der er bange for at køre for langt.

Læs også Sommermusik lige i øret Træt af AirPods Pro? Vi tester ni alternativer. Hvilke giver den bedste lyd i sommervarmen?

Hvordan basgengivelsen er i disse hybridhovedtelefoner, er vi spændte på at høre. Men der er i hvert fald en 14,2 mm driver til hvert øre, hvilket betyder en dobbelt så stor diameter og hele fire gange så stort membranareal som det, der er almindeligt for et par hørepropper. Så vi har store forhåbninger.

FiiO hævder selv, at lydkvaliteten er meget bedre end i de såkaldte knogleledende hovedtelefoner (bone conducting), hvor lyden skabes gennem vibrationer i kindbenet.

Ørebøjlerne betyder, at JW1’erne sidder godt fast og aldrig falder af, selv om du skulle sidde og headbange vildt for dig selv. Eller måske er de perfekte til dit træningspas?

FiiO JW1 basketball player
Foto: Skærmbillede fra officiel video.

13 timers batteritid

FiiO JW1 opgives til at have omkring 13 timers batteritid i hovedtelefonerne samt to ekstra opladninger fra etuiet.

Hovedtelefonerne understøtter Bluetooth 5.3, men vi ved endnu ikke, om de har multipunkt, dvs. muligheden for at være tilkoblet flere enheder på samme tid. Vi ved heller ikke noget om, hvilke lydcodecs der understøttes.

FiiO JW1: Pris og tilgængelighed

Vi ved derimod, at prisen er sat til 40 euro, hvilket her i landet skulle betyde omkring 300 kroner. Med andre ord er vi i den mere overkommelige ende. Den officielle lanceringsdato er den 27. juli.

Mere info: fiio.com

Læs også:

FiiO BTR3

Trådløs dims til hovedtelefoner

FiiO BTR3 er navnet på en sej lille sag, der puster nyt, trådløst liv i dine gamle hovedtelefoner.

Læs hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse spiller i 100 timer

Creatives nyeste har et partytrick

Åbne hørepropper fra Beyerdynamic

Det kribler i fingrene efter disse

Vi er de bedste - siger Huawei

Uhørt lang batteritid til prisen!

Jabras bedste hørepropper bliver endnu bedre

Head-fi: Tjek disse hovedtelefoner!

Nye produkter - og nye rygter - fra Creative

Hovedtelefoner vil revolutionere måden du lytter på

Oplev Sennheiser indefra

Sonos havde et es i ærmet

Scroll to Top