Wilson opgraderer lillebror

Snart kommer en af verdens dyreste (og måske bedste?) stativhøjttalere i ny version.

Amerikanske Wilson Audio, med konstruktør Dave Wilson i spidsen, er kendt for at lave nogle af verdens mest ekstreme high-end højttalere. Vi har endnu ikke glemt de banebrydende gode Sasha W/P (265.000 kroner) som vi testede for nogle år siden. Et problem ved Sasha, såvel som andre store high-end højttalere, er imidlertid, at de kræver rigelig med afstand til bag- og sidevægge for at yde optimalt. I Sashas tilfælde endte vi med at placere højttaleren godt og vel halvanden meter fra bagvæggen, før lydbilledet faldt på plads. Nul problem, hvis man har et dedikeret lytterum, men ikke helt så nemt i en almindelig stue.

Duette 2

Nu har Wilson set sit snit til at opgradere deres mindste højttaler, stativmodellen Duette, som anses for at være en ”problemløser” i små og vanskelige rum. Duette 2 er designet til at kunne placeres helt ind til væggen og alligevel yde optimalt. Mk2 udgaven har fået et nyt kabinet i Wilsons eget ”X” kompositmateriale, med en skrå front, som reducerer tidsforskellen mellem bas- og diskantelementet. Desuden har den fået et stativ, med egen plads til indfældning af den eksterne delefilterboks. Frekvensgangen er optimeret til placering nær bagvæggen og skal række ned til 28 Hz i bassen, hvilket er imponerende for en stativhøjttaler.

Chefen selv, Dave Wilson med prototypen af Duette 2. (foto: Sven Bilén)

Højttaleren blev vist som en prototype på high-end messen i München og kommer ifølge planen på markedet til august. Men selv om der er tale om Wilsons indstigningsmodel, må vi nok forvente høje priser. Forgængeren koster nemlig omkring 130.000 kroner plus stativ, og det er sandsynligt, at den nye model lægger sig nærmere dagens Sophia 3. Hvordan lydkvaliteten udarter sig, håber vi at kunne komme tilbage til!

Les videre
Exit mobile version