TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Wilson opgraderer lillebror

Snart kommer en af verdens dyreste (og måske bedste?) stativhøjttalere i ny version.

forfatter
Publiceret 13/06/2013 - 18:14

Amerikanske Wilson Audio, med konstruktør Dave Wilson i spidsen, er kendt for at lave nogle af verdens mest ekstreme high-end højttalere. Vi har endnu ikke glemt de banebrydende gode Sasha W/P (265.000 kroner) som vi testede for nogle år siden. Et problem ved Sasha, såvel som andre store high-end højttalere, er imidlertid, at de kræver rigelig med afstand til bag- og sidevægge for at yde optimalt. I Sashas tilfælde endte vi med at placere højttaleren godt og vel halvanden meter fra bagvæggen, før lydbilledet faldt på plads. Nul problem, hvis man har et dedikeret lytterum, men ikke helt så nemt i en almindelig stue.

Duette 2

JK4kzKKAdMXcTs2Z

Nu har Wilson set sit snit til at opgradere deres mindste højttaler, stativmodellen Duette, som anses for at være en ”problemløser” i små og vanskelige rum. Duette 2 er designet til at kunne placeres helt ind til væggen og alligevel yde optimalt. Mk2 udgaven har fået et nyt kabinet i Wilsons eget ”X” kompositmateriale, med en skrå front, som reducerer tidsforskellen mellem bas- og diskantelementet. Desuden har den fået et stativ, med egen plads til indfældning af den eksterne delefilterboks. Frekvensgangen er optimeret til placering nær bagvæggen og skal række ned til 28 Hz i bassen, hvilket er imponerende for en stativhøjttaler.

Chefen selv, Dave Wilson med prototypen af Duette 2. (foto: Sven Bilén)
Chefen selv, Dave Wilson med prototypen af Duette 2. (foto: Sven Bilén)

Højttaleren blev vist som en prototype på high-end messen i München og kommer ifølge planen på markedet til august. Men selv om der er tale om Wilsons indstigningsmodel, må vi nok forvente høje priser. Forgængeren koster nemlig omkring 130.000 kroner plus stativ, og det er sandsynligt, at den nye model lægger sig nærmere dagens Sophia 3. Hvordan lydkvaliteten udarter sig, håber vi at kunne komme tilbage til!

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Yamaha præsenterer trådløs high-end-forstærker og ny gulvhøjttaler Superspændende integreret forforstærker med streaming og DAC.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Sådan nogle har du næppe set før Estelons flagskibshøjttalere er virkelig ekstreme.
Dybbas som du aldrig har hørt det før Sandsynligheden for, at du har hørt om eller ligefrem hørt Kerr, er minimal. Det bør du gøre noget ved.
Audiovectors QR-serie udvides med den store QR7 En større og sejere højttaler til store rum og til alle, der elsker bas.
Chokerende DALI Kore flagskibshøjttalere Magen til DALI-højttalere har vi aldrig hørt.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend