TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Polk Audio MagniFi Mini AX får Dolby Atmos og DTS:X

Polk Audio har opdateret deres populære lilleput-soundbar med flere vigtige funktioner.

forfatter
Publiceret 19/03/2022 - 10:27

Kompakte soundbars er populære som aldrig før. De fylder ikke meget, men kan give en massiv forbedring af TV-lyden og behøver ikke at koste en formue. Nu er Polk Audio klar med en ny kandidat: Den superkompakte MagniFi Mini AX.

Læs også Lyder større end den ser ud Fra Polk Audio kommer Magnifi Mini – en lillebitte soundbar, der lyder, som om den er meget større.

Polk Audio MagniFi Mini AX

Den nye mini-soundbar fra Polk slægter tydeligt MagniFi Mini på, som vi tidligere har testet. Vores konklusion dengang var, at den lille krabat gav ganske imponerende lyd i forhold til sin størrelse.

Arvtageren ligner meget fysisk; den er bare et par centimeter bredere og har fået et mere elegant stofbetræk. Og på lydsiden har den fået nogle vigtige funktioner: AX-versionen tilføjer bl.a. understøttelse af lydformaterne Dolby Atmos og DTS:X. Vi ved af erfaring, at disse formater kan give et betydeligt løft til surround-oplevelsen med et endnu større og mere tredimensionelt lydbillede.

Polk Audio Magnifi Mini AX
Polk Audio MagniFi Mini AX. (Foto: Polk Audio)

MagniFi Mini AX er udstyret med fem højttalerenheder, men har ligesom konkurrenten Sonos Beam (Gen 2) ingen enheder, der vender opad – såkaldte højdekanaler – kun fremad og til siden. Alligevel hævder Polk, at de har opnået et stort og omsluttende lydbillede.

Ud over at afspille 3D-lydformaterne fra Dolby og DTS er der en separat 3D Audio-funktion, som opskalerer almindelige lydformater til surround.

Læs også Lillebitte soundbar fra LG LG Eclair lover storslået surround-lyd fra en superkompakt soundbar, men formår ikke helt at indfri.

AX-modellen kommer også med en dedikeret trådløs subwoofer; det er den, der tager sig af de dybeste basfrekvenser og bidrager til, at soundbaren kan gøres så lille.

Bassen kan justeres med BassAdjust, mens en separat VoiceAdjust gør det muligt at fremhæve dialoger. Polk har også inkluderet en separat natindstilling, til når man ikke vil forstyrre naboerne med for meget bas.

polk magnifiminiax complete 989x656 1 polk magnifiminiax getmaximum 989x656 1
<
>
MagniFi Mini AX har indbygget Wi-Fi og understøtter bl.a. AirPlay 2, Chromecast og Spotify Connect, hvilket gør det nemt at bruge soundbaren til musikafspilning ud over filmlyd. (Foto: Polk Audio)

Pris og tilgængelighed

Polk MagniFi Mini AX er netop blevet lanceret på det globale marked, og vi forventer, at den også vil dukke op hos nordiske forhandlere snart. Prisen er opgivet til 479 euro (ca. 3.600 kroner) inklusive subwoofer.

Polk tilbyder også de trådløse baghøjttalere SR2 til 199 euro (ca. 1.500 kroner) for dem, der vil opgradere til fuld surround-sound.

Læs også Første Atmos-soundbar fra Polk Signa S4 lover tredimensionel Atmos-lyd og krystalklare dialoger. Og den bliver tilsyneladende billig!
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Marshall forbedrer deres bestseller Kraftigere lyd og længere spilletid, og så har den fået en equalizer, som vi savnede på forgængeren.
Marshall-lyd i lommen Marshall Willen er så lille, at det nærmest virker naturstridigt, at den kan lave så meget lyd.
Zeppelineren flyver igen Bowers & Wilkins’ velkendte trådløse Zeppelin-højttaler er nået til fjerde generation, og den er fulgt med tiden. Resultatet er helt moderne.
Dynaudio gør det enkelt med trådløse Focus-højttalere To Focus-højttalere er alt, hvad du behøver for at streame musik.
Skotske fynesser i München Fyne Audio viste fuld vintagestil på High End-messen i München.
Spektakulært fra Monitor Audio Monitor Audio fejrer 50 års jubilæum med et par højttalere ud over det sædvanlige.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend