Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Magico A5

Lad os håbe, at lyden i hvert fald er god.

Skrevet af / 11/12/2019 - 12:08
Magico A5

Det stramme, industrielle design vil næppe appellere til alle, men vores erfaring er, at der næppe er meget at klage over på lyden. Amerikanske Magico har perfektioneret deres kabinetkonstruktioner med udstrakt brug af flyaluminium 6061, ligesom et indvendigt skrog.

Det giver meget stive kabinetter med ekstrem resonanskontrol samt bedre arbejdsforhold for højttaler-enhederne. Det kan som regel høres i form af en ret ekspansiv dynamik.

Magico A5 skulle ikke være anderledes på det punkt, men adskiller sig fra f.eks. S-serien ved mere kantede former og Magicos første 5 tommers mellemtone-enhed.

Læs testen af Magico S1

(Foto: Magico)

Den nye enhed har fået følgeskab af to nye 9 tommers bas-enheder med Magicos grafenbaserede nanotech-membraner, drevet af en svingspole med titaniumkerne. Som også anvendes i mellemtonen, der har en grafenbaseret kulfibermembran.

Diskant-enheden, derimod, anvender en berylliumbaseret membran på 28 mm, mens delefilteret bl.a. er bestykket med komponenter fra Mundorf i Köln og har en temmelig brat deling ved 24 dB.

(Foto: Magico)

Trevejssystemet skulle kunne flytte nok luft til at opnå et lydtryk på 115 dB, og følsomheden er opgivet til 88 dB i 4 ohm.

De godt 80 kilo tunge højttalere går langt ned i bassen. Magico opgiver 22 Hz i den ene ende og 50 kHz i den anden, hvilket er ganske respektabelt.

Prisen er ikke klar i hjemlig valuta, men højttalerne – der får deres debut i USA i første kvartal af 2020 – anslås at komme til at koste omkring 22.000 dollars pr. par.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Omvendt højttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Optimer lyden i dit rum med et par enkle tricks

Rummanden Carlsson

Sonos-jordskred til sommer?

Denon-soundbar med bas uden sub

Bærbare højttalere til rejsen

Måske den vildeste højttaler, vi har set

Tjek denne in-wall-højttaler

Gulvhøjttaler er kronen på værket

Et kig ind i Harmans helligste

Rauna er tilbage

0
Lyd & Billede
Scroll to Top