Nyhed

Magico A5

Lad os håbe, at lyden i hvert fald er god.
forfatter

Det stramme, industrielle design vil næppe appellere til alle, men vores erfaring er, at der næppe er meget at klage over på lyden. Amerikanske Magico har perfektioneret deres kabinetkonstruktioner med udstrakt brug af flyaluminium 6061, ligesom et indvendigt skrog.

Det giver meget stive kabinetter med ekstrem resonanskontrol samt bedre arbejdsforhold for højttaler-enhederne. Det kan som regel høres i form af en ret ekspansiv dynamik.

Magico A5 skulle ikke være anderledes på det punkt, men adskiller sig fra f.eks. S-serien ved mere kantede former og Magicos første 5 tommers mellemtone-enhed.

Læs testen af Magico S1

(Foto: Magico)

Den nye enhed har fået følgeskab af to nye 9 tommers bas-enheder med Magicos grafenbaserede nanotech-membraner, drevet af en svingspole med titaniumkerne. Som også anvendes i mellemtonen, der har en grafenbaseret kulfibermembran.

Diskant-enheden, derimod, anvender en berylliumbaseret membran på 28 mm, mens delefilteret bl.a. er bestykket med komponenter fra Mundorf i Köln og har en temmelig brat deling ved 24 dB.

(Foto: Magico)

Trevejssystemet skulle kunne flytte nok luft til at opnå et lydtryk på 115 dB, og følsomheden er opgivet til 88 dB i 4 ohm.

De godt 80 kilo tunge højttalere går langt ned i bassen. Magico opgiver 22 Hz i den ene ende og 50 kHz i den anden, hvilket er ganske respektabelt.

Prisen er ikke klar i hjemlig valuta, men højttalerne – der får deres debut i USA i første kvartal af 2020 – anslås at komme til at koste omkring 22.000 dollars pr. par.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.