Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Jordskælvsvarsel: Ascendo 80 SUB Pro sender seismiske chokbølger

Med en 80-tommers basenhed er dette formentlig verdens største subwoofer.

Skrevet af / 26/06/2023 - 15:31
Jordskælvsvarsel: Ascendo 80 SUB Pro sender seismiske chokbølger

Producenten Ascendo Immersive Audio står bag flere af markedets største subwoofere: Vi har tidligere skrevet om vildbassen SMSG50, som er udstyret med en gedigen basenhed på 50 tommer. Men det er kun småtterier, viser det sig, for producenten har faktisk en endnu vildere subwoofer i arsenalet!

Læs også Verdens største subwoofer? En større, tungere og dyrere subwoofer end Ascendo SMSG50 skal man lede længe efter!

Ascendo 80 Sub Pro Infrasonic Subwoofer

Topmodellen Ascendo 80 Sub Pro Infrasonic Subwoofer hævdes at være verdens kraftigste subwoofer. Med en basenhed på hele 80 tommer (to meter i diameter!) er dette monster skabt til at gengive de virkelig ultralave dybbasfrekvenser. Subwooferen skal være i stand til at flytte 173 liter luft (lige så meget som 20 styk 21-tommer subwoofere), så her kan man bogstavelig talt blive blæst over ende, hvis man kommer for tæt på.

Frekvensgangen går helt ned til 1 Hz, og den skal klare hele 114 dB ved 5 Hz, 128 dB ved 20 Hz, mens maksimalt lydtryk i de højere basfrekvenser ligger på 145 dB – kontinuerligt! Her kan man formentlig komme til at aktivere jordskælvs-alarmen hos GEUS, hvis man ikke er forsigtig med volumenkontrollen …

Basenheden på 80 tommer. (Foto: Ascendo)

Forstærker på 10.000 watt og kabinet på 10 kubikmeter

Det kræver selvfølgelig en forstærker udover det sædvanlige at drive den enorme basenhed. Og Ascendo er da også leveringsdygtig i en DSP-forstærker med hele 10.000 watt udgangseffekt.

Den gedigne basenhed sælges imidlertid “i løs vægt” uden kabinet. Ikke så sært, da 80-tommeren alene vejer 260 kilo! Ascendo leverer tegningerne, og så vil det være op til dig som køber at bygge kabinettet selv, eller med hjælp fra lokale håndværkere.

Et alternativ kan være at montere basenheden i væggen eller under gulvet, hvis du har et ledigt rum, der er stort nok. Anbefalet minimum kabinetvolumen er på 10 kubikmeter, det vil sige 10.000 liter. Og med tanke på det kraftige lydtryk, kan det være en ide at støbe kabinettet i beton!

Det vil dog typisk være et produkt til større hjemmebiografinstallationer, hvor hele rummet er planlagt fra bunden. Ascendo har installeret en 80-tommers demoversion i samarbejde med installatøren Arled Cinema i luksusbiografen MovieCore i Hamborg, som beskrives i videoen nedenfor.

https://www.youtube.com/watch?v=VVW2G9uqB2o

Og prisen?

Den nøjagtige pris på basmonsteret fra Ascendo opgives ikke, men der tales om 150.000 dollar. Så det ingen billig basmaskine, vi taler om. For ikke at tale om installationsomkostninger og alt det andet udstyr du vil få brug for, hvis du vil yde basmonstret fuld retfærdighed.

På den anden side tror vi, at denne ballademager må give en ubetalelig rå følelse i kroppen, når Tom Cruise suser forbi i Top Gun: Maverick … !

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Overraskende billig high-end

Pillen der virker på humøret

Legendarisk guitarorstærker får nyt liv

Boom for evigt

Ekstrem soundbar fra Steinway Lyngdorf

Skjulte basmuskler fra Neat

Franske højttalere får mundvandet til at løbe

Berømt kunstner udsmykker B&O

Se den vildeste JBL-samling i verden

Se hvilken højttaler der er tilbage!

Superdiskant er kronen på værket

En ny stjerne på højttalerhimlen

Scroll to Top