Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Focal On Wall 300 væghøjttalere

Focal On Wall 300 er knap nok tykkere end TV’et.

Skrevet af / 11/12/2021 - 00:17
Focal On Wall 300 væghøjttalere

Hvis man vil have bedre hjemmebiolyd, end en soundbar kan give, er separate højttalere vejen at gå. Men hvis man ikke vil afgive så meget plads, kan gode væghøjttalere være et fint kompromis.

Det mener Focal i hvert fald, som har lanceret On Wall 300-serien, der både kan bruges i stereo og i et fuldblods hjemmebioanlæg.

Højttalerne er bygget til at passe under eller ved siden af TV’et – eller et lærred – og er kun 90 mm dybe.

(Foto: Focal)

Focal udsender to modeller i On Wall 300-serien, som begge er baseret på producentens fine Aria-serie med 4 tommers Flax bas/mellemtone-enheder og Focals inverterede Al/Mg-diskant. Hvilket lover godt for lydkvaliteten.

Den større On Wall 302 er 125 cm høj og har fire af Focals 4 tommers Flax-enheder sammen med den inverterede diskant, mens den 80 cm høje On Wall 301 har to 4 tommers enheder og samme type diskant.

Højttalerne, der fås i sort eller hvid, kan også hænges horisontalt (i så fald kan logoet drejes 90 grader) og bruges som centerhøjttaler. Som man kan se på billederne.

(Foto: Focal)

Den større 302 går faktisk helt ned til 50 Hz i bassen, ifølge Focal, men vi ville nok overveje en subwoofer til højttalerne under alle omstændigheder. I hvert fald i en hjemmebio-opsætning.

Læs også Soundbars til den mørke tid Med en af disse soundbars er du sikret bedre film- og TV-oplevelser i efterårsmørket.

Priserne er opgivet pr. styk og er 999 euro for On Wall 301 og 1.490 euro for On Wall 302. Der findes også gulvstandere til højttalerne, hvis man foretrækker det i stedet for vægmontering.

(Foto: Focal)

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Berømt højttaler i ny udgave

Sonos har et godt tilbud til dig!

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

Nye udendørshøjttalere til sommersæsonen

PMC sænker prisen på gode bashøjttalere

Nu laver de også højttalere

Scroll to Top