Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Devialet tager Phantom-højttalerne til et nyt niveau

De kompakte, men råstærke Phantom har fået forbedret indmad og hedder nu Phantom I.

Skrevet af / 03/02/2021 - 10:24
Devialet tager Phantom-højttalerne til et nyt niveau

Opdateret …

Første gang vi hørte Devialets Phantom-højttalere, var tilbage i 2015, i form af Silver Phantom. En lille kompakthøjttaler med ægte ubådsbas, og som ovenikøbet kunne spille højt. Meget højt. Samtidig lød den også rigtig godt med et neutralt og meget velordnet lydbillede. Det var lige til at nive sig i armen over – aldrig havde vi hørt en så lille højttaler lyde så stort.

Det toppede for os året efter med Gold Phantom; endnu kraftigere, endnu bedre.

Den senere tid har Devialet videreudviklet teknologien og formået at presse meget af den samme imponerende lyd ind i endnu mindre kabinetter i form af Phantom Reactor.

Læs også Devialet Phantom Reactor 600 Devialet Phantom Reactor 600 løser et problem for dem, der vil have det småt, men heftigt! Nu også i stereo.

Med de erfaringer, man har tilegnet sig i konstruktionen af de endnu mindre højttalere, har det ligget i kortene, at Devialet gerne vil vise, hvad den forbedrede teknologi har at byde på, når man putter den ind i de større Phantom-kabinetter. Nu er resultatet her: Phantom I. Samtidig omdøbes Reactor-højttalerne til Phantom II.

Devialet Phantom I Gold. (Foto: Devialet)

Bedre indmad

Det er først og fremmest digitalprocesseringen og forstærkerdelen, der er forbedret i de nye Phantom I. Derudover har de nye højttalere fået bedre spredning af varmen, og de hævdes at være fire gange så energieffektive som forgængerne.

Som alle andre Phantom-højttalere har Phantom I Devialets patenterede ADH-forstærkning (Analog Digital Hybrid). Der er tale om en finurlig måde at lade analog klasse A og digital klasse D-forstærkning supplere hinanden på og dermed øge effektiviteten uden at gå på kompromis med lydkvaliteten. Spørg os ikke om detaljerne – vi er ikke elektronikingeniører – men at Devialets forstærkere er gode, er lidt af en underdrivelse.

Læs også Den mest komplette forstærker til prisen Nogle forstærkere skiller sig ud. Devialets gør det på deres egen unikke måde, og resultatet er lyd og egenskaber i en klasse for sig.

For at forhindre højttaler-enhederne i at vandre længere end deres slaglængde bruger Devialet en teknologi, som de kalder SAM (Speaker Active Matching). Systemet ved, præcis hvor langt bas-enhederne kan slå, og holder igen, når de når dette punkt. Det er dét, der gør, at højttalerne kan spille så højt.

Desuden er højttalerne designet til at sprede lydbølger fra det sfæriske kabinet jævnt i alle retninger.

Sidepanelerne på Opéra ser mere gyldne ud end dem på Gold-versionen. (Foto: Devialet)

To kvalitetsniveauer

Der er tre forskellige Phantom I-modeller: Dark Chrome, Gold og Opéra. Den sidste er en mere eksklusiv topmodel og ser faktisk mere gylden ud end Gold, som mere blank kobberfarvet.

Den ene model, der er tilgængelig i lys chrom eller matsort finish, strækker sig fra 16 Hz til 25 kHz og leverer et maksimalt lydniveau på 103 dB. Det er 2 dB lavere end Silver Phantom, som den erstatter, men på det niveau lyder Silver-højttaleren også meget tyndt i bassen. Så hvis Phantom I er fyldigere ved høj volumen, vil alt være tilgivet.

Derudover er der en model i mørk chrom eller guldfarve, der giver et lydniveau på op til 108 dB og strækker sig fra 14 Hz til 27 kHz. Det svarer til den model, der nu hedder Gold Phantom.

Øverst troner den dyreste, Opéra, som er hvid med paneler i en mere naturtro guldfarve end Gold. Om det kun er det ydre, der er anderledes, eller den tilbyder mere på lydsiden, ved vi ikke.

Devialet Phantom I understøtter AirPlay 2 og UPnP, og er også Roon Ready. Hvis man vil tilslutte en pladespiller, kan det nu gøres med den eksterne boks Arch til 2.790 kroner.

Den mindre og billigere Phantom II fås i farven Light Chrome (billedet) samt i matsort. (Foto: Devialet)

Tilslutninger

Devialet Phantom I understøtter AirPlay 2 og UPnP, og er også Roon Ready. Hvis man vil tilslutte en pladespiller, kan det nu gøres med den eksterne boks Arch til 2.790 kroner.

Hvor Silver og Gold Phantom skulle bruge en boks kaldet Dialog for at koble to højttalere sammen i stereo, kan den nyere Phantom Reactor gøre det helt på egen hånd. Lad os håbe, at det samme gælder for de nye Phantom I.

Priser og tilgængelighed

De nye Devialet Phantom-højttalere kan bestilles allerede nu. Her er priserne (pr. styk):

  • Phantom I 103 dB (Light Chrome/Matte Black) 990 kr.
  • Phantom I 108 dB (Gold/Dark Chrome) 490 kr.
  • Phantom I 108 dB Opéra (Gold White) 990 kr.

audionord.se

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

1 kommentar til “Devialet tager Phantom-højttalerne til et nyt niveau”

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Omvendt højttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Optimer lyden i dit rum med et par enkle tricks

Rummanden Carlsson

Sonos-jordskred til sommer?

Denon-soundbar med bas uden sub

Bærbare højttalere til rejsen

Måske den vildeste højttaler, vi har set

Tjek denne in-wall-højttaler

Gulvhøjttaler er kronen på værket

Et kig ind i Harmans helligste

Rauna er tilbage

0
Lyd & Billede
Scroll to Top