Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

C4 Sub MK2: Super subwoofer fra ATC

ATC C4 Sub MK2 er et rigtigt kraftværk af en subwoofer, hvor vi bliver lovet, at lydkvaliteten er helt i top.

Skrevet af / 31/01/2024 - 11:37
C4 Sub MK2: Super subwoofer fra ATC

ATC byder nu ind med C4 Sub MK2-subwooferen, som burde være noget at savle over for både musik- og filmentusiaster. Og måske en lydproducent her og der?

Den massive ATC C4 Sub MK2 subwoofer er bygget op omkring en proprietær 12-tommer basenhed, som er den første, der er lavet specifikt til brug i en subwoofer. Med en kortere svingspole og i stedet en større magnetspalte på 30 millimeter, alt sammen omgivet af en neodymmagnet med en diameter på 150 mm, er dette det kraftigste magnetsystem, ATC nogensinde har udviklet.

Læs også Hvor skal subwooferen stå? App'en SubZone beregner, hvor subwooferen skal stå for at opnå den bedst mulige bas i lige netop din stue.

Hele motorsystemet i subwooferen er optimeret til minimal forvrængning og kompression. Det omfatter en ventil med kontrollerede riller for at forhindre turbulens i højttalerenheden. Med den ekstra fordel, at svingspolen afkøles bedre, hvilket igen øger effekttolerancen.

Kabinettet er derimod ikke ventileret, men helt forseglet. Det giver sædvanligvis en renere basrespons med en jævnere afrulning, som fungerer bedre i mange rum end et kabinet med en basrefleksåbning.

ATC C4-Sub-Mk2-Rear
Balancerede ind- og udgange. (Foto: ATC)

300 watt

Til at drive det hele har ATC valgt en 300 watt forstærker i traditionel Class AB. Den vil have et større varmetab end en switchet klasse D-forstærker, men ATC mener, at den simpelthen lyder bedre.

Tilslutning og indstillinger

C4 Sub MK2 har to balancerede XLR-indgange til tilslutning til en forstærker eller surroundreceiver. Derudover er der to XLR-udgange, som kan sende signalet til en ny forstærker, der er tilsluttet et par fronthøjttalere. Hvis du har et for- og effektforstærkersæt, kan du f.eks. forbinde forforstærkeren gennem subwooferen og derfra videre til effektforstærkeren og dermed slet ikke være afhængig af en subwooferudgang på forstærkeren. Alternativt kan udgangene bruges til at drive flere subwoofere.

ATC SS75-314SC
Egenudviklet 12-tommer basenhed. (Foto: ATC)

Luksuriøst håndværk

At sige, at ATC C4 Sub MK2 ser moderne ud, ville være en løgn. Her er der tale om traditionelt håndværk, og subwooferen er monteret i et massivt kabinet af ægte træ. Du kan vælge mellem en række overflader og farver: Kirsebær, valnød, ask eller eg. Eller gå efter premium med palisander, bøg, valnød eller meleret “cat paw oak”, hvis dit budget tillader det. Højglanslak er også muligt.

C4-Sub-Mk2-Veneer-Gallery-Animation
(Foto: ATC)

ATC C4 Sub MK2: Pris og tilgængelighed

Spørgsmålet er, om din pengepung er lige så begejstret som dine ører. Med en startpris på 8.750 britiske pund, som kan omregnes til godt 75.000 kroner(!), er denne subwoofer ikke for alle. Men hvis du vil have det bedste, som en af de mest berømte engelske højttalerhåndværkere har at byde på, er det, hvad du må betale.

Subwooferen er tilgængelig nu.

Mere info: atc.audio

Læs også Fuldstændig vanvittig subwoofer Fire 13-tommer basenheder og 4 x 500 W koster en del...
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

KEF viser muskler med nye subwoofere

Bordhøjttalere med lydtryk

Spændende gulvmodel fra Revival Audio

Rullesten til skrivebordet

Gulvhøjttalere med det hele

En lille ny i gammel stil

Steinway Lyngdorf har slanket sig

Elegance fra Børresen

Luksuslyd på rejsen

Fabriksbesøg: Bang & Olufsen overrasker

Kraftfuld subwoofer fra ATC

Vandtætte indbygningshøjttalere

0
Scroll to Top