TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Årets lydprodukt

Xeo 3 er den mindste model i Dynaudios trådløse højttalerserie. Men lille er den kun udenpå.

forfatter
Publiceret 01/02/2013 - 00:01

Trådløse højttalere er meget praktiske. For det første bliver du de grimme højttalerkabler kvit. For det andet bliver højttalerne straks langt mere placeringsvenlige, eftersom deres afstand til lydkilden ikke længere begrænses af kabler, og det står dig frit at sætte dem, hvor du vil. Såfremt der er en stikkontakt i nærheden. Og for det tredje bliver du også forstærkeren kvit, eftersom den er indbygget i højttaleren. Så hvorfor laver alle ikke trådløse højttalere?

Udfordringer med trådløst
Det er slet ingen nem opgave at få trådløse højttalere til at lyde godt. For i hi-fi-sammenhæng vil enhver lille påvirkning af det elektriske signal, før det når forstærkeren, kunne lave store udslag på lydkvaliteten, efter at det er forstærket.

Får man imidlertid bugt med elektrisk støj i trådløse højttalere, kan man nyde en fleksibel løsning. Ikke bare pladsmæssigt, for man er desuden prisgivet aktiv drift. Altså med forstærkeren indbygget. Dermed kan du bare tilslutte en computer via USB eller en cd-afspiller via optisk digitalindgang, og vups har du et komplet anlæg! Pladespilleren behøver dog en ekstra pladespillerforstærker for at kunne kobles til, og da kun via 3,5 mm mini-jack. Ikke optimalt.

Lydkvalitet
Dynaudio er virkelig lykkedes med Xeo 3, som er en spændende trådløs højttaler møntet på den seriøse musiknyder. Den lyder virkelig som en hi-fi-højttaler,  med masser af detaljer opover i overtonerne kombineret med god dynamik, når man spiller højt, og en udstrakt og fyldig basgengivelse. Alt lyder godt.

Der findes højttalere i dette prisleje med et endnu bedre fokuseret stereoperspektiv. Men til gengæld skal du have en kraftig forstærker for at overgå Dynaudio Xeo 3 på dynamik, når lydniveauet går op. Og når al forstærkning er inkluderet, foruden muligheden for at placere højttalerne, nøjagtig hvor du vil i huset, uden at tænke på kablerne, er det her en meget alsidig højttaler, som absolut har fortjent prisen: Årets Lydprodukt (05/12).

Karakter: 6 julehjerter

Pris: 11.699 kroner

dynaudio.com

 

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Yamaha præsenterer trådløs high-end-forstærker og ny gulvhøjttaler Superspændende integreret forforstærker med streaming og DAC.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Sådan nogle har du næppe set før Estelons flagskibshøjttalere er virkelig ekstreme.
Dybbas som du aldrig har hørt det før Sandsynligheden for, at du har hørt om eller ligefrem hørt Kerr, er minimal. Det bør du gøre noget ved.
Audiovectors QR-serie udvides med den store QR7 En større og sejere højttaler til store rum og til alle, der elsker bas.
Chokerende DALI Kore flagskibshøjttalere Magen til DALI-højttalere har vi aldrig hørt.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend