Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Årets lydprodukt

Xeo 3 er den mindste model i Dynaudios trådløse højttalerserie. Men lille er den kun udenpå.

Skrevet af / 01/02/2013 - 00:01
Årets lydprodukt

Trådløse højttalere er meget praktiske. For det første bliver du de grimme højttalerkabler kvit. For det andet bliver højttalerne straks langt mere placeringsvenlige, eftersom deres afstand til lydkilden ikke længere begrænses af kabler, og det står dig frit at sætte dem, hvor du vil. Såfremt der er en stikkontakt i nærheden. Og for det tredje bliver du også forstærkeren kvit, eftersom den er indbygget i højttaleren. Så hvorfor laver alle ikke trådløse højttalere?

Udfordringer med trådløst
Det er slet ingen nem opgave at få trådløse højttalere til at lyde godt. For i hi-fi-sammenhæng vil enhver lille påvirkning af det elektriske signal, før det når forstærkeren, kunne lave store udslag på lydkvaliteten, efter at det er forstærket.

Får man imidlertid bugt med elektrisk støj i trådløse højttalere, kan man nyde en fleksibel løsning. Ikke bare pladsmæssigt, for man er desuden prisgivet aktiv drift. Altså med forstærkeren indbygget. Dermed kan du bare tilslutte en computer via USB eller en cd-afspiller via optisk digitalindgang, og vups har du et komplet anlæg! Pladespilleren behøver dog en ekstra pladespillerforstærker for at kunne kobles til, og da kun via 3,5 mm mini-jack. Ikke optimalt.

Lydkvalitet
Dynaudio er virkelig lykkedes med Xeo 3, som er en spændende trådløs højttaler møntet på den seriøse musiknyder. Den lyder virkelig som en hi-fi-højttaler,  med masser af detaljer opover i overtonerne kombineret med god dynamik, når man spiller højt, og en udstrakt og fyldig basgengivelse. Alt lyder godt.

Der findes højttalere i dette prisleje med et endnu bedre fokuseret stereoperspektiv. Men til gengæld skal du have en kraftig forstærker for at overgå Dynaudio Xeo 3 på dynamik, når lydniveauet går op. Og når al forstærkning er inkluderet, foruden muligheden for at placere højttalerne, nøjagtig hvor du vil i huset, uden at tænke på kablerne, er det her en meget alsidig højttaler, som absolut har fortjent prisen: Årets Lydprodukt (05/12).

Karakter: 6 julehjerter

Pris: 11.699 kroner

dynaudio.com

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Disse højttalerne er mere specielle end det ser ud til

Omvendt højttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Optimer lyden i dit rum med et par enkle tricks

Rummanden Carlsson

Sonos-jordskred til sommer?

Denon-soundbar med bas uden sub

Bærbare højttalere til rejsen

Måske den vildeste højttaler, vi har set

Tjek denne in-wall-højttaler

Gulvhøjttaler er kronen på værket

Et kig ind i Harmans helligste

0
Lyd & Billede
Scroll to Top