Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Ambeo Soundbar Mini: Budgetvenlig model fra Sennheiser

Med den nye, mere overkommelige Ambeo Soundbar Mini vil Sennheiser ind i flere danske hjem.

Skrevet af / 31/08/2023 - 15:40
Ambeo Soundbar Mini: Budgetvenlig model fra Sennheiser

Sennheiser blæste os omkuld for et par år siden med den fantastiske – men svinedyre – Ambeo Soundbar (der siden har fået tilnavnet Max). Den gav den bedste surround-effekt uden baghøjttalere, vi nogensinde har hørt.

Vi har ventet længe på en mere overkommelig version af denne fantastiske teknologi, og sidste år fik vi drømmen opfyldt med den fremragende Ambeo Soundbar Plus. Prisen for den var dog 50 procent højere end for en af vores favoritter, Sonos Arc, hvilket ikke ligefrem gjorde den til hvermandseje.

I dag kan vi dog glæde os over, at Sennheiser er på vej med en mere budgetvenlig version. Nemlig Ambeo Soundbar Mini.sennheiser ambeo soundbar_mini_detail_dtsx_final
Foto: Sennheiser

Antal kanaler

Ligesom sin storebror Plus understøtter Mini op til 7.1.4-lyd. Men det vågne øje vil bemærke, at den ikke har nok højttalere: Seks højttalerenheder i alt. Sennheiser bruger såkaldt “channel mapping”, som skal optimere arbejdet mellem højttalerenhederne for at forsøge at genskabe et 7.1.4-lydbillede.

Læs også Overbeviser uden baghøjttalere Sennheiser hævder, at deres Ambeo Soundbar Plus ikke har brug for baghøjttalere, for at omringe dig med lyd. Og det stemmer faktisk.

Højttalerenhederne er i øvrigt fordelt således: To fuldtoneenheder peger fremad, og to peger ud til siderne. To basenheder sidder ovenpå, og vi forestiller os, at disse også spiller mellemtone, så de kan udnytte loftet til at genskabe den 360-graders effekt, der er nødvendig for Dolby Atmos-indhold.

Ambeo Soundbar Mini har færre højttalerenheder end den større Soundbar Plus, så det er sandsynligt, at surround-effekten ikke vil være helt den samme. Vi har derimod en formodning om, at Sennheiser formår at fremtrylle mere højde i lydbilledet, end Sonos har opnået med Beam G2, som slet ikke har nogen højttalere på toppen.sennheiser ambeo soundbar_mini_exploded_view_final

Illustration: Sennheiser

Rumkorrektion og subwoofer

Sennheiser-soundbaren har også indbygget højttalerkalibrering og rumkorrektion takket være indbyggede mikrofoner, der måler direkte lyd og refleksioner. Dette gør underværker hos begge de større modeller, og vi ser ingen grund til at tro, at det ikke også vil fungere rigtig godt i den mindste version. Som størrelsesmæssigt ser ud til at lande et sted mellem Sonos Beam og Sonos Arc. Så helt mini er den altså ikke.

Du kan tilslutte op til fire trådløse subwoofere af typen Ambeo Sub, og den automatiske kalibrering fungerer også med dem. Det bliver dog dyrt – hver subwoofer koster 6.690 kroner …

Sennheiser Ambeo Soundbar Mini_LongShot_TV
Foto: Sennheiser

Sennheiser Ambeo Soundbar Mini: Pris og tilgængelighed

Sennheiser Ambeo Soundbar Mini kan bestilles nu og koster 6.300 kr. uden subwoofer.

Mere info: sennheiser-hearing.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Spændende gulvmodel fra Revival Audio

Rullesten til skrivebordet

Gulvhøjttalere med det hele

En lille ny i gammel stil

Steinway Lyngdorf har slanket sig

Elegance fra Børresen

Luksuslyd på rejsen

Fabriksbesøg: Bang & Olufsen overrasker

Kraftfuld subwoofer fra ATC

Vandtætte indbygningshøjttalere

Klipsch og Onkyo vil udfordre Sonos

Kig op - der er Sonos!

0
Scroll to Top