Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

miniDSP Flex HT: Perfektioner hjemmebiografen

miniDSP laver små, smarte processorer med rumkorrektion. Med Flex HT får du otte kanaler med rumtilpasset lyd.

Skrevet af / 25/03/2023 - 09:00
miniDSP Flex HT: Perfektioner hjemmebiografen

Flex HT er miniDSP’s første multikanalprocessor i lommestørrelse med HDMI og lydretur (ARC/eARC). Her får du DSP-processering med otte kanaler ved hjælp af lineær PCM over USB Audio eller HDMI eARC. Hvis du vil, kan du også processere et rent stereosignal via SPDIF koaksialt og TOSLINK optisk kabel.

miniDSP Flex HT har avanceret bashåndtering (bass management), parametrisk EQ, delefilter, avanceret filterprogrammering, som miniDSP kalder biquad, og der er også mulighed for justering af delay og gain mellem kanalerne.

Læs også L&B TechCast episode 6 I denne episoden har vi ekspert Bjørn Erik Forberg i studiet for at snakke om rumkorrektion og aktive/passive højttalere.

Multikanals Dirac Live

miniDSP Flex HT har opgraderbar software, multikanals Dirac Live med fuldt frekvensområde, som vi kan garantere er et af de bedste rumkorrektionssystemer på markedet lige nu.

miniDSP lover, at de otte analoge RCA-udgange har et meget lavt støjniveau og ditto forvrængning. Du får kontrol over hele dit AV-system fra TV’ets fjernbetjening takket være CEC over HDMI, så det skulle være nemt at integrere processoren i opsætningen.

miniDSP Flex HT rear- scaled
Foto: miniDSP

Ikke bitstream

Bemærk venligst, at Flex HT ikke understøtter bitstream-formater som Dolby og DTS. Den tilsluttede HDMI-enhed skal derfor kunne udsende lineær PCM (LPCM) for at opnå multikanalunderstøttelse via HDMI. Dette gælder også for immersive formater som Dolby Atmos. Hvis du har en kilde, der kan transkode Dolby Atmos til PCM, kan du i teorien få 5.1.2 3D-lyd ud af Flex HT.

Desværre har journalisten ikke kendskab til produkter, der kan dette, men måske kan læserne hjælpe os her? Du er velkommen til at skrive i kommentarfeltet!

WISA-understøttelse

Sidst men ikke mindst er Flex HT miniDSP det første produkt med trådløs WiSA-understøttelse. Forkortelsen står for Wireless Speaker and Audio Association, og den er specielt udviklet til multikanallyd med lav forsinkelse. WiSA-senderen er indbygget i selve Flex HT-enheden og kan overføre alle otte udgangskanaler til WiSA-kompatible trådløse højttalere og subwoofere.

miniDSP Flex HT 2- scaled
Foto: miniDSP

miniDSP Flex HT – tilgængelighed og pris

Processoren kommer på markedet i 2. kvartal 2023. Prisen er endnu ikke offentliggjort, men Flex Eight, som også har ottekanals processering, men uden HDMI, koster 600 dollar. Vi forventer, at Flex HT vil blive noget dyrere, og det vil ikke overraske os, hvis den kommer op omkring 7.000 kroner.

NB! For at foretage rumkalibrering skal du desuden bruge en målemikrofon, f.eks. UMIK-1.

Mere info:  minidsp.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Her er årets nye hjemmebiograf-produkter fra Sony

Marshall rocker videre

Du kan ikke købe den herhjemme

Mere prisvenlig hjemmebiograf fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrige

Hjemmebio-kraftkarl er inde til test

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarudsalg på soundbars

Se den lille 4K-projektor

Scroll to Top