TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Top 10

Top 10 high-end-forstærkere

Her finder du de ti af de bedste integrerede high-end-forstærkere lige nu.

forfatter
Publiceret 15/05/2022 - 16:17

De seneste år har vi testet en betragtelig mængde high-end-forstærkere. De er alle sammen ekstremt gode forstærkere, men nogle af dem er bedre på vigtige punkter eller så aggressivt prissat, at de er rigtig gode køb. Trods den høje prisklasse.

Her har vi valgt ti af de bedste ud, altså dem, vi rangerer højest lige nu. Du kan næsten ikke gå galt i byen, uanset hvilken en du vælger, men som altid kan det betale sig at læse testen for at finde ud af, om beskrivelsen svarer til dine ønsker og krav.

Mac Chameleon
(Foto: Lasse Svendsen)

Blandt de ti her finder du kun integrerede forstærkere. Separate top 10’er kommer senere for forforstærkere og effektforstærkere. Alle ti er tilgængelige modeller, som måske er steget i pris siden testen, men ikke så meget, at det påvirker karaktergivningen.

Et lille råd fra os på redaktionen: Læs gerne flere af testene, men prøv så vidt muligt at få lyttet til forstærkeren, før du køber.

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+. Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

Lyngdorf TDAI-3400

Bryd stuevæggene ned

Kombinationen af højttalere og stueindretning er altid svær. Lyngdorf Audio vil uskadeliggøre dit lytterums dårlige indflydelse.

Masser af effekt, neutral lyd – og en rumkorrektion, der helt bogstaveligt flytter vægge. Og den gør indretningen lettere.
Selv om den er billig i forhold til ydelsen, koster den stadig så meget, at den er de færreste forundt. Lyden er god, men ikke fed.

Hegel H390

Samme overlegenhed til den halve pris

Hegel H390 er en ægte krudttønde af en forstærker, som til den halve pris af H590 giver næsten samme spilleglæde.

Ud over at være ét stort udråbstegn, når vi taler ren kraft, har H390 en præcision og en musikalitet, der er få forundt. Desuden er den meget veludstyret, både for audiofile (Roon, MQA, DSD) og hverdagsbrugere (Spotify Connect, AirPlay).
Ingen pladespillerindgang.

Rotel Michi X3

Fantastisk high-end-forstærker

Den ser ud, som om den koster over hundrede tusind kroner. Den koster under det halve. Og hvilken lyd!

Bygget som en kampvogn, lækker udførelse, fantastisk lyd – og masser af kraft! Her får du virkelig i pose og sæk!
Streaming kun med Bluetooth …

Octave V 70 SE

Ikke alle rørforstærkere er ens

Octave Audio V 70 SE vender op og ned på opfattelsen af rørforstærkere.

Stålkontrol i bassen, ekspansiv dynamik samt forbløffende åben og detaljeret lyd. Spiller højere og klarere end de fleste rørforstærkere. Mulighed for phono-indgang og udvidet strømkapacitet om nødvendigt.
Dyre opgraderinger. Det kan være nødvendigt at matche med højttalernes lyd mere end andre forstærkere.

Yamaha A-S3200

Råstærk musikformidler

Den store Yamaha-forstærker stiller musikken i et flatterende lys, men kan også være brutalt ærlig.

Nydelige klangfarver fuld af nuancer og detaljer. Spiller bas med overbevisende autoritet og lyder samtidig sublimt på krævende akustisk musik. Meget vellydende phono-indgang.
Ingen digitale indgange eller netværkstilslutning. Mangler justeringer på pladespillerindgangen.

Devialet Expert 220 Pro

Forførende fransk referencelyd

Nogle forstærkere skiller sig ud. Devialets gør det på deres egen unikke måde, og resultatet er lyd og egenskaber i en klasse for sig.

Super-raffineret lyd med enorm dynamisk respons. Kraftigere og mere potent, end man skulle tro. Mange tilpasningsmuligheder, der løfter lydkvaliteten yderligere.
Al konfiguration foregår via internet og hukommelseskort. Ingen balancerede analoge indgange.

Ayre EX-8

Sublim musikcentral

Med det bedste fra begge verdener kan Ayre-forstærkeren dække de flestes behov.

Silkeglat og detaljeret lyd med stram dynamik. Kan leveres med alle indgange (næsten).
Trist fjernbetjening, lidt kompleks opsætning og fravær af pladespillerindgang.

Technics SU-R1000

High-end-forstærker med unikke egenskaber

Technics SU-R1000 er noget af det mest unikke, vi har set – og hørt – i high-end-klassen.

Dejlig varmt klangbillede med enorm dybde og dynamik – når alle knapper er trykket ind. Unik måde at kalibrere phono-trinet på. Superb byggekvalitet. MQA-understøttelse.
Man kan ikke selv tilpasse impedans og kapacitans. Ingen netværkstilslutning og heller ikke blandt de kraftigste i klassen.

Mola Mola Kula

Låser op for universets hemmeligheder

Mola Mola Kula er et unikum af en forstærker. Vi har sandsynligvis aldrig hørt sådan en overflod af detaljer før!

En opløsning af den anden verden. Fantastisk lyd! Med DAC-delen bliver den endnu bedre.
Nogle vil ønske endnu flere kræfter.

McIntosh MA12000

Silkeblød med stålkontrol

McIntosh MA12000 vil knække din ryg og lænse din tegnebog, men lyden vil gøre dig euforisk.

Næsten komplet udstyret og med et lydbillede, der vil blæse dig bagover. Fantastisk medrivende og brutalt kraftig. Rørene får bogstavelig talt musikken til at gløde.
Kræver meget plads.
Lyngdorf TDAI-3400 Hegel H390 Rotel Michi X3 Octave V 70 SE Yamaha A-S3200 Devialet Expert 220 Pro Ayre EX-8 Technics SU-R1000 Mola Mola Kula McIntosh MA12000

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
lbpluss
Pladespiller helt i top Reloops flagskibspladespiller fortjener en plads hos alle vinylentusiaster, som sætter lydkvaliteten først.
lbpluss
Fuldt hus på Hi-Fi i Aarhus Efter tre års ventetid var der fyldt med både udstyr og gæster på den aarhusianske high end-messe.
lbpluss
Den fedeste pladespiller vi har testet Det eneste problem med Audio-Technicas jubilæumspladespiller er, at du ikke kan få fat i den.
Fantastisk velspillende streamingreceiver Receiveren fra Yamaha kan alt, den ligner en million, og den lyder fænomenalt godt.
lbpluss
Musikstreameren, som spiller alt - og driver dine hovedtelefoner FiiO R7 er en stationær musikstreamer, som kan næsten alt. Takket være Android-operativsystemet.
Følg Lyd & Billede