Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Spotify satser stadig på forbedret lydkvalitet

"Jo, det skal nok komme", påstår en af Spotifys chefer.

Skrevet af / 21/03/2023 - 13:18
Spotify satser stadig på forbedret lydkvalitet

I februar 2021 var Spotify fremme med nyheden om at lossless musikstreaming i CD-kvalitet var på vej til deres Premium-abonnenter. Tidshorisonten var “i løbet af 2021”. Siden da har der været stille.

Nu har en af Spotifys koncern-chefer, Gustav Söderström, dog taget bladet fra munden, og fortalt The Verge at tabsfri lydkvalitet stadig er en del af planen.

“Jo, det skal nok komme”, og Spotify HiFi “kommer på et tidspunkt”, var blandt udtalelserne.

Læs også Endelig! Spotify lancerer Spotify HiFi med bedre lydkvalitet Spotify meddeler, at de snart vil øge lydkvaliteten for Premium-abonnenter.

Stille siden 2021

Efter at Spotify bekendtgjorde i 2021, at en HiFi-version var på vej, tilbød både Apple og Amazon pludselig lossless-lyd på deres streamingtjenester, uden ekstra-betaling for brugerne. Dét stak en kæp i hjulet for Spotifys planer.

– Vi kommer til at gøre det på en måde, som giver mening for os og vores lyttere, sagde Söderström til The Verge på deres Decoder-podcast. – Markedet har ændret sig, og vi har måttet tilpasse os. Det skal også give mening, set fra en omkostningsvinkel, sagde han.

– Har været klar i over et år

Chefen kunne desuden berette, at Spotify faktisk har været klar til overgangen i over et år fra et teknisk ståsted, og at Spotify-ansatte allerede har adgang til hele tjenestens musik-katalog i tabsfri lydkvalitet.

Så hvad er stopklodsen? Formentlig pønser de stadig på, hvordan de kan sælge tjenesten til brugerne for en merpris, i et marked hvor man hos visse konkurrenter altså ikke skal betale ekstra for det samme. For eksempel kunne Spotify kombinere det med Dolby Atmos, premium podcast-adgang, og andre tjenester, i et kommende Platinum-abonnement. Der har verseret et rygte om, at dette ville koste $20 om måneden – man kan forestille sig at det i Danmark ville være (mindst) 149 kr. (à la f.eks. et Spotify Family abonnement).

Hvem vil betale ekstra for Spotify HiFi?

Vil kunderne så være villige til at betale ekstra for Spotify Premium-abonnement? Det er nok dét, selskabet også spørger sig selv om, og som har gjort, at dette tilbud trækker ud. Apple Music, for eksempel, har både tabsfri lyd og 360-lyd, og snart en tjeneste for klassisk musik, som bliver inkluderet i deres standard-abonnement til 109 kroner om måneden.

Læs også Apple lancerer ny streaming-tjeneste Den nye tjeneste har fokus på klassisk musik.

Tidal tager 99 kroner om måneden for musik i CD-kvalitet, mens højere opløsning med MQA (nej, MQA er ikke lossless, men understøtter højere opløsninger end CD) koster 199 kroner om måneden.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Revuelto får bedre lyd

Streamer og streamingforstærkere fra Arcam

Guitarformet kendis-pladespiller

Heftig mono-topmodel fra Mola Mola

Dansk debut i særklasse

Nu har de lavet en DAC

Ultra-streamer fra Wiim

Concorde er tilbage

Den så vi ikke komme

Polsk hi-fi er en ting

Denne har du næppe set før

Specialmodel i Lamborghini-farver

Scroll to Top