Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

iFi NEO iDSD 2: Verdens første med tabsfi Bluetooth

iFi NEO iDSD 2 er en kompakt DAC og hovedtelefonforstærker, som understøtter aptX Lossless - og har masser af power.

Skrevet af / 26/09/2023 - 08:24
iFi NEO iDSD 2: Verdens første med tabsfi Bluetooth

iFi har opgraderet sin kompakte DAC / hovedtelefonforstærker, som nu hedder NEO iDSD 2. Blandt de nye funktioner er aptX Lossless Bluetooth, som med en båndbredde på op til 1.200 kbit/s giver tabsfri streaming uden behov for netværk. Andre understøttede Bluetooth-codecs er aptX Adaptive, LDAC og LHDC, AAC og det meget almindelige (og dårligt lydende) SBC-codec.

iFi neo idsd 2
Foto: iFi Audio

iDSD 2 har da heller ikke netværksforbindelse, her må du i stedet vælge NEO Stream. Men hvis du har en pc med USB-udgang, så understøtter iDSD 2 både Roon, PCM i høj opløsning op til 768 kHz og DSD512. Der er også understøttelse af MQA-filer, formatet som Lenbrook netop har opkøbt og reddet fra en trist undergang.

Femto-clock

Det digitale ur har en nøjagtighed på femtosekunders-skalaen (femto-clock), og hvis det ikke er nok, kan du tilslutte et eksternt ur. Selv om enkelte, som Ed Meitner fra EMM Labs, mener, at eksterne ure faktisk introducerer mere jitter og dermed erthe most stupid thing I’ve ever heard in the audio business.”

Foto: iFi Audio

Forforstærker

Ud over at være en DAC med et præcist ur kan iDSD 2 også fungere som en forforstærker med både RCA og balanceret XLR-udgang. Og i modsætning til de fleste DAC’er er volumenkontrollen her analog, med op til 19,5 volt forstærkning på den balancerede udgang. For mange andre DAC’er med variabel volumenkontrol er er det omkring 4-5 volt.

Læs også Musikstreaming bliver ikke meget bedre end dette NEO Stream fra iFi Audio er ikke større end en kioskroman. Men lyden er næsten af bibelske proportioner.

Hovedetelefonforstærker

Men den er også en hovedtelefonforstærker, hvor udgangen fungerer uafhængigt af forforstærkerkredsløbet. Du kan med andre ord få lyd fra både et par aktive højttalere og dine hovedtelefoner samtidig.

Den balancerede 4,4 mm hovedtelefonudgang yder hele 5,5 watt i 32 ohm, hvilket er mere end effekten fra high-end hovedtelefonforstærkere som Burson Soloist 3X GT og Naim Uniti Atom HE. Og ingen af dem opfattes som svage på nogen måde. Derudover er der en standard 6,3 mm ubalanceret udgang.

Der er fire gain-indstillinger til hovedtelefoner, fra -12 dB til +16 dB. iFi lover, at det dynamiske område er det samme uanset indstillingen her, hvilket betyder, at iDSD 2 burde kunne drive stort set alle typer hovedtelefoner.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100 CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100 CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100 iFi_NEO-iDSD-2-photos_jpg-25-enhanced CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100
<
>
Foto: iFi Audio

iFi NEO iDSD 2: Tilgængelighed og pris

DAC’en kan bestilles nu, og prisen er ca. 1.000 euro.

Mere info: ifi-audio.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Roon får ny ejer

Nu med indbygget forstærker

Kia EV9: Premium lydsystem fra Meridian

Forforstærker for de få

JBL's trådløse pladespiller er på hylderne

Kraftfuld og integreret med netværk

Lysende lyd

Den kraftigste bærbare i verden?

Lancerer en sidste specialudgave

Skat, Ortofon har skrumpet pickuppen

Dolby Atmos - uden Atmos-højttalere

Et bedre alternativ til en soundbar

0
Scroll to Top