TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Drømme-streamere til ”almindelige mennesker”?

Cambridge MXN10 og AXN10 skal give "exceptionel valuta for pengene", ifølge producenten selv.

forfatter
Publiceret 05/02/2023 - 15:23

Cambridge AXN10 og MXN10 vil bringe musikstreaming til nye højder i deres prisklasse.

Musikstreaming handler ikke kun om bekvemmelighed. Det er også muligt at få virkelig god lyd fra musiktjenester, for både Tidal, Qobuz og Apple Music tilbyder musik i højere opløsning end den, vi kender fra CD’ernes glansperiode.

Derfor findes der også netværksafspillere, eller musikstreamere, der har til opgave at håndtere musikken på en så bekvem måde, men også med så høj lydkvalitet, som muligt.

Engelske Cambridge Audio er blandt de producenter, som har været i gang med dem i et stykke tid, og nu kommer der to nye skud på stammen i den billigere ende.

AXN10. Foto: Cambridge Audio

Forskellige, men ens

AXN10 og MXN10 lander begge under CXN V2, hvad prisen angår, og vælger du MXN10, vil den også optage mindre plads i reolen eller på skrivebordet.

I deres prisklasse er det den glimrende Bluesound Node, de to skal kunne måle sig med.

AXN10 og MXN10 har nøjagtig samme funktionalitet og samme tilslutninger på bagsiden. Det vil sige Wi-Fi, Ethernet-stik til kablet netværk, koaksial og optisk udgang samt en USB-indgang til lagring af musik. En analog linjeudgang er naturligvis også på plads, så produktet kan kobles til et eksisterende lydanlæg.

Læs også De bedste musikstreamere i high-end-klassen Trådløs musik kan være en nydelse, når man befinder sig i high-end-himmelen, især når man ofrer en god slat penge på sagen.

Størrelsen er tilsyneladende den eneste forskel; AXN10 har fuld rackbredde, mens MXN10 blot er halvt så bred og har samme størrelse som den populære DAC DacMagic 200M, som også er en hovedtelefonforstærker.

På indersiden vil AXN10 have bedre plads til at adskille analoge fra digitale kredse og forhindre strømforsyningen i at overføre støj til signalvejen. Hvorvidt det betyder noget i praksis, ved man først, når man har lyttet efter.

MXN10. Foto: Cambridge Audio

Appstyring

Ingen af afspillerne har en skærm på fronten, og der medfølger heller ingen fjernbetjening. De er nemlig beregnet til at blive styret med mobilapp’en Cambridge Connect til iOS og Android.

Både AXN10 og MXN10 har Cambridges eget StreamMagic-streamingmodul på indersiden – det samme som det, der sidder i den nævnte CXN V2 og de to virkelig gode Evo-streamingforstærkere. Evo 150 er i øvrigt en af de allerbedste integrerede forstærkere i sin klasse.

MXN10. Foto: Cambridge Audio

Mange streamingmuligheder

Hvis du ikke kan bestemme dig for, hvordan du ønsker at streame musikken, går du ikke helt galt i byen med AXN10 og MXN10. De har både AirPlay 2 og Google Chromecast, så alle kan streame musik i tabsfri kvalitet fra mobilen. Der er også Bluetooth 5.0, som er mere praktisk til gæsteenheder, der ikke er koblet på netværket.

Læs også Musikalsk madkasse med multirum Første test i Skandinavien: Hvis du har et stereoanlæg, som du er tilfreds med, men savner streaming, er dette en nærliggende løsning.

Med UPnP kan du afspille musikfiler lagret på en netværksharddisk, og disse filer kan også afspilles direkte fra en USB-nøgle via USB-A-stikket på bagsiden. Kvaliteter på helt op til 32-bit / 768 kHz PCM og DSD512 understøttes og dekodes internt af en ESS Sabre ES9033Q digitalkonverter.

I Cambridge Connect-app’en får du direkte understøttelse af både Tidal og Qobuz, og med Spotify Connect bruger du bare Spotify-app’en på mobilen på vanlig vis. Internetradio er der naturligvis også.

AXN10. Foto: Cambridge Audio

Ikke MQA-dekodning

Bemærk, at ingen af afspillerne kan dekode MQA, som er det format, bl.a. Tidal bruger til at streame musik i højere opløsning end CD’er. Afspillerne er derimod Roon Ready, og Tidal-brugere vil via denne tjeneste kunne streame op til 24-bit / 96 kHz. Bruger du Qobuz eller andre højopløste tjenester, får du understøttelse af fuld opløsning, da de streamer i FLAC PCM.

MXN10. Foto: Cambridge Audio

Cambridge Audio AXN10 og MXN10: Pris og tilgængelighed

Cambridge AXN10 koster 599 euro, mens MXN10 er lidt billigere med en prislap på 499 euro. Her i Danmark kan du gange priserne med ca. 7,5. Begge afspillere kan købes fra marts måned.

Mere info: cambridgeaudio.com

Dansk distributør er AV-Industry.

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+. Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
lbpluss
Blændende highend-højttalere Audio Physic Spark er krympet i størrelse og steget i pris, men de kan noget helt specielt, som få andre højttalere formår.
lbpluss
Pladespiller helt i top Reloops flagskibspladespiller fortjener en plads hos alle vinylentusiaster, som sætter lydkvaliteten først.
lbpluss
Fuldt hus på Hi-Fi i Aarhus Efter tre års ventetid var der fyldt med både udstyr og gæster på den aarhusianske high end-messe.
lbpluss
Den fedeste pladespiller vi har testet Det eneste problem med Audio-Technicas jubilæumspladespiller er, at du ikke kan få fat i den.
Fantastisk velspillende streamingreceiver Receiveren fra Yamaha kan alt, den ligner en million, og den lyder fænomenalt godt.
Følg Lyd & Billede