Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Bowers & Wilkins giver koncertlyd i Aston Martin DB12

Aston Martin DB12, verdens første "Super Tourer", får 3D-surroundanlæg fra B&W.

Skrevet af / 31/05/2023 - 14:44
Bowers & Wilkins giver koncertlyd i Aston Martin DB12

Baseret på tidligere samarbejder ville mange nok have gættet på, at Bang & Olufsen skulle levere lyden til den nye Aston Martin DB12. En bil, som kun Aston Martin kan lave den, med en heftig 4-liters twin turbo V8’er under kølerhjelmen.

Bilen kalder de selv en Super Tourer, altså en slags Grand Tourer (GT) i superklassen. Med andre ord en superbil, der både leverer sportslig ydelse og komfort på lange ture.

Læs også Brutal BMW med Bowers & Wilkins-anlæg Lyden af den enorme V8’er formår ikke at overdøve B&W-anlægget, som er et oplagt valg til en BMW.

Men nu må B&O vige for B&W. Egentlig passer det som hånd i handske, at Bowers & Wilkins står for lyden i Aston Martin DB12.

Aston Martin har nemlig – med nogle få undtagelser – været James Bonds trofaste følgesvend gennem årene. Og i efteråret gjorde B&W tilnærmelser til superagenten med en begrænset James Bond-udgave af deres bedste hovedtelefoner Px8. Så et samarbejde mellem de to er måske ret passende.

Aston-Martin DB12 Bowers & Wilkins (2)- enhanced
Foto. Aston Martin

15 højttalere

Bilen får femten højttalerenheder placeret rundtom i kabinen, heriblandt en subwoofer. Den totale forstærkerkraft er opgivet til 1.170 watt, så man går ikke ned på lyd her. Ifølge pressemeddelelsen fra Aston Martin ser anlægget “lige så slående ud, som det lyder”.

Læs også Lucid Air får Dolby Atmos Lucid Surreal Sound: Med 21 højttalere og Dolby Atmos er scenen sat for store musikoplevelser i bilen.

Continuum mellemtoneenheder kender vi fra B&W’s mere seriøse hi-fi-serier, helt op til 800-serien i ultra-high-end-klassen.

Diskanterne er frigjort fra kabinetter og hulrum i bilen og sidder i stedet i egne såkaldte Nautilus-rør. Disse spidser til bagover og absorberer meget af energien fra diskanternes bagside. Lavere forvrængning er resultatet.

Men hvor den britiske højttalerproducent er kendt for sine diamantdiskanter, som de også har i BMW’s topmodeller, er der brugt billigere aluminium i den nye Aston Martin-flyder. Et lidt mærkeligt valg til så dyr en bil.

Aston-Martin DB12- enhanced
Foto: Aston Martin

3D uden Dolby Atmos?

Højttalerenhederne er placeret både i ørehøjde og i taget for at opnå en ægte 3D-oplevelse. Dolby Atmos er derimod ikke nævnt med et ord, så vi må gå ud fra, at den glimrer ved sit fravær. I givet fald er også det en besynderlig beslutning, hvis du spørger os.

Læs hele pressemeddelelsen her (engelsk).

Læs også Mercedes EQE med Dolby Atmos: Wow! Burmester-anlægget i Mercedes EQE har fået en velkommen opdatering med Dolby 3D-lyd, og vi kan røbe, at det lyder superfedt! Samtidig er der en trist nyhed til eksisterende EQE-ejere.
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Forbedring af flagskibet

Ny streamer fra McIntosh

Billig og god musikstreamer fra FiiO?

Her er lyden fra McIntosh

Cambridge-streamer får opdatering

Harman åbner dansk lydforskningscenter

Kompakt streamingforstærker

Rega lover en ny pickup-æra

Små detaljer eliminerer støj

Bambusspiller fra Lenco

Revuelto får bedre lyd

Streamer og streamingforstærkere fra Arcam

Scroll to Top