Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Bowers & Wilkins giver koncertlyd i Aston Martin DB12

Aston Martin DB12, verdens første "Super Tourer", får 3D-surroundanlæg fra B&W.

Skrevet af / 31/05/2023 - 14:44
Bowers & Wilkins giver koncertlyd i Aston Martin DB12

Baseret på tidligere samarbejder ville mange nok have gættet på, at Bang & Olufsen skulle levere lyden til den nye Aston Martin DB12. En bil, som kun Aston Martin kan lave den, med en heftig 4-liters twin turbo V8’er under kølerhjelmen.

Bilen kalder de selv en Super Tourer, altså en slags Grand Tourer (GT) i superklassen. Med andre ord en superbil, der både leverer sportslig ydelse og komfort på lange ture.

Læs også Brutal BMW med Bowers & Wilkins-anlæg Lyden af den enorme V8’er formår ikke at overdøve B&W-anlægget, som er et oplagt valg til en BMW.

Men nu må B&O vige for B&W. Egentlig passer det som hånd i handske, at Bowers & Wilkins står for lyden i Aston Martin DB12.

Aston Martin har nemlig – med nogle få undtagelser – været James Bonds trofaste følgesvend gennem årene. Og i efteråret gjorde B&W tilnærmelser til superagenten med en begrænset James Bond-udgave af deres bedste hovedtelefoner Px8. Så et samarbejde mellem de to er måske ret passende.

Aston-Martin DB12 Bowers & Wilkins (2)- enhanced
Foto. Aston Martin

15 højttalere

Bilen får femten højttalerenheder placeret rundtom i kabinen, heriblandt en subwoofer. Den totale forstærkerkraft er opgivet til 1.170 watt, så man går ikke ned på lyd her. Ifølge pressemeddelelsen fra Aston Martin ser anlægget “lige så slående ud, som det lyder”.

Læs også Lucid Air får Dolby Atmos Lucid Surreal Sound: Med 21 højttalere og Dolby Atmos er scenen sat for store musikoplevelser i bilen.

Continuum mellemtoneenheder kender vi fra B&W’s mere seriøse hi-fi-serier, helt op til 800-serien i ultra-high-end-klassen.

Diskanterne er frigjort fra kabinetter og hulrum i bilen og sidder i stedet i egne såkaldte Nautilus-rør. Disse spidser til bagover og absorberer meget af energien fra diskanternes bagside. Lavere forvrængning er resultatet.

Men hvor den britiske højttalerproducent er kendt for sine diamantdiskanter, som de også har i BMW’s topmodeller, er der brugt billigere aluminium i den nye Aston Martin-flyder. Et lidt mærkeligt valg til så dyr en bil.

Aston-Martin DB12- enhanced
Foto: Aston Martin

3D uden Dolby Atmos?

Højttalerenhederne er placeret både i ørehøjde og i taget for at opnå en ægte 3D-oplevelse. Dolby Atmos er derimod ikke nævnt med et ord, så vi må gå ud fra, at den glimrer ved sit fravær. I givet fald er også det en besynderlig beslutning, hvis du spørger os.

Læs hele pressemeddelelsen her (engelsk).

Læs også Mercedes EQE med Dolby Atmos: Wow! Burmester-anlægget i Mercedes EQE har fået en velkommen opdatering med Dolby 3D-lyd, og vi kan røbe, at det lyder superfedt! Samtidig er der en trist nyhed til eksisterende EQE-ejere.
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • EFTERÅRS TILBUD
    4 UGER 4 KR

    Fornyes efter 4 uger, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    83 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyt flagskib fra Rega

Dream-stream fra HiFi Rose

Verdens første DAC med tabsfrri Bluetooth

Argons bedste bliver bedre

High-end pladespiller fra Musical Fidelity

MQA er ikke død - købes af Lenbrook

Lyd & Billede
Scroll to Top