Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

UltraGear 48GQ900: LG lancerer 48″ OLED-gamingskærm

Ny heftig gamingskærm endelig klar i Norden.

Skrevet af / 10/09/2022 - 13:37
UltraGear 48GQ900: LG lancerer 48″ OLED-gamingskærm

LG er godt i gang med at opgradere deres gaming-sortiment dette efterår, og blandt de nye produkter finder vi OLED-gamingskærmen 48GQ900. Den blev introduceret i foråret, men er nu klar til lancering på det nordiske marked. I modsætning til den nye OLED Flex, er dette en flad version som ikke kan krummes – til gengæld bliver den nok lidt mere behagelig i prisen!

Læs også IFA 2022: LG lancerer fleksibel OLED-skærm LG’s nye OLED-skærm er skræddersyet til gaming – og kan skifte mellem buet og flad med et tryk på en knap.

OLED-gamingskærm

48GQ900 har meget til fælles med de traditionelle TV-skærme fra LG, og bruger et 48 tommers OLED-panel med 4K-opløsning (3840 x 2160). Samtidig har den fået en række gaming-specifikke modifikationer, som gør den ekstra velegnet til både konsol- og PC-gamere.

Deriblant f.eks. funktionen Dynamic Action Sync som reducerer input lag, samt diverse billedtilstande med bl.a. FPS-tællere, og et trådkors som giver brugerne sigtekorn i spil som ellers ikke har det. Adaptiv synkronisering af PC håndteres af AMD FreeSync Premium og Nvidia G-Sync. For spillekonsoller synkroniseres billedet ved hjælp af HDMI VRR.

mnt ultragear 48gq900 10 gamer centric design desktop
LG UltraGear 48GQ900 er skræddersyet for PC- og konsolgaming. (Foto: LG)

OLED-skærmen kan prale af en meget lav responstid på 1 millisekund (GTG), og har et anti-refleksfilter som er væsentlig sløvere end TV-versionen. Opdateringsfrekvensen er 120 Hz, eller maksimalt 138 Hz med overclocking. Med 10-bits farvedybde pr. pixel viser skærmen 1,07 milliarder farver, og dækker 99 procent af DCI-P3 farveskalaen.

– LG er størst i verden på OLED-området, og efterspørgslen på større skærmer er i stigning. Vi ønsker at introducere en stor gamingskærm med alle de fordelen OLED-teknologien tilbyder, med vældig hurtig responstid og høj kontrast. UltraGear 48GQ900 forbedrer alle typer gaming-oplevelser for dem der foretrækker større skærme, ikke bare takket være LGs teknologi, men også ved hjælp af AMD FreeSync- og G-Sync-understøtning, siger Christian Emmertz, IT-produktspecialist hos LG Nordic.

På lydsiden er UltraGear 48GQ900 udstyret med stereohøjttalere med 2 x 20 watt udgangseffekt, samt mikrofon- og hovedtelefonudgang, som understøtter DTS Headphone:X. Ønsker man at bruge et eksternt lydsystem, kan man tilgå dette via den optiske SPDIF-udgang.

Pris og tilgængelighed

LG UltraGear 48GQ900 er nu tilgængelig i danske butikker, til en vejledende pris af 12.999 kr.

Tekniske specifikationer:

Paneltype OLED
Lysstyrke (typisk) 330 cd/m²
Kontrast (typisk) 1 500 000:1
Farvedybde 10 bits pr. pixel (1,07 milliarder farver)
Farvemætning (typisk) 99% DCI-P3
HDR HDR10
Responstid 0,1 ms (grå til grå)
Adaptiv synkronisering AMD FreeSync Premium
HDMI VRR
Billedtilkoblinger Nvidia G-Sync-kompatibel
1 x DisplayPort 1.4
Gaming-funktioner 3 x HDMI 2.1
Dynamic Action Sync
Black stabilizer
Trådkors
Hovedtelefonudgang FPS-teller
Højttalere Ja, 3.5 mm (DTS hovedtelefon:X)
Lydudgang 2 x 20 watt
SPDIF (optisk)
VESA-beslag 300 x 200mm
Fjernbetjening Ja
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skræddersyet gaminglyd med Arctis Nova 5

Maskefald for Razer

Spil 'Fallout' i Excel

Gaming med AI-hjælp

Masser af nye gaming-skærme

De bedste spil i 2024 (hidtil)

IKEA: Gadestil til gamere

Razers nye samarbejde tager kunderne med bukserne nede

Gaming-flagskibe fra LG

Sådan bliver PS5 Pro

Streaming og teamsnak i farver

PS5-opdatering rulles ud nu

Scroll to Top