TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

UltraGear 48GQ900: LG lancerer 48″ OLED-gamingskærm

Ny heftig gamingskærm endelig klar i Norden.

forfatter
Publiceret 10/09/2022 - 13:37

LG er godt i gang med at opgradere deres gaming-sortiment dette efterår, og blandt de nye produkter finder vi OLED-gamingskærmen 48GQ900. Den blev introduceret i foråret, men er nu klar til lancering på det nordiske marked. I modsætning til den nye OLED Flex, er dette en flad version som ikke kan krummes – til gengæld bliver den nok lidt mere behagelig i prisen!

Læs også IFA 2022: LG lancerer fleksibel OLED-skærm LG’s nye OLED-skærm er skræddersyet til gaming – og kan skifte mellem buet og flad med et tryk på en knap.
LG OLED Flex Lifestyle 2048x1254 1

OLED-gamingskærm

48GQ900 har meget til fælles med de traditionelle TV-skærme fra LG, og bruger et 48 tommers OLED-panel med 4K-opløsning (3840 x 2160). Samtidig har den fået en række gaming-specifikke modifikationer, som gør den ekstra velegnet til både konsol- og PC-gamere.

Deriblant f.eks. funktionen Dynamic Action Sync som reducerer input lag, samt diverse billedtilstande med bl.a. FPS-tællere, og et trådkors som giver brugerne sigtekorn i spil som ellers ikke har det. Adaptiv synkronisering af PC håndteres af AMD FreeSync Premium og Nvidia G-Sync. For spillekonsoller synkroniseres billedet ved hjælp af HDMI VRR.

mnt ultragear 48gq900 10 gamer centric design desktop
LG UltraGear 48GQ900 er skræddersyet for PC- og konsolgaming. (Foto: LG)

OLED-skærmen kan prale af en meget lav responstid på 1 millisekund (GTG), og har et anti-refleksfilter som er væsentlig sløvere end TV-versionen. Opdateringsfrekvensen er 120 Hz, eller maksimalt 138 Hz med overclocking. Med 10-bits farvedybde pr. pixel viser skærmen 1,07 milliarder farver, og dækker 99 procent af DCI-P3 farveskalaen.

– LG er størst i verden på OLED-området, og efterspørgslen på større skærmer er i stigning. Vi ønsker at introducere en stor gamingskærm med alle de fordelen OLED-teknologien tilbyder, med vældig hurtig responstid og høj kontrast. UltraGear 48GQ900 forbedrer alle typer gaming-oplevelser for dem der foretrækker større skærme, ikke bare takket være LGs teknologi, men også ved hjælp af AMD FreeSync- og G-Sync-understøtning, siger Christian Emmertz, IT-produktspecialist hos LG Nordic.

På lydsiden er UltraGear 48GQ900 udstyret med stereohøjttalere med 2 x 20 watt udgangseffekt, samt mikrofon- og hovedtelefonudgang, som understøtter DTS Headphone:X. Ønsker man at bruge et eksternt lydsystem, kan man tilgå dette via den optiske SPDIF-udgang.

Pris og tilgængelighed

LG UltraGear 48GQ900 er nu tilgængelig i danske butikker, til en vejledende pris af 12.999 kr.

Tekniske specifikationer:

Paneltype OLED
Lysstyrke (typisk) 330 cd/m²
Kontrast (typisk) 1 500 000:1
Farvedybde 10 bits pr. pixel (1,07 milliarder farver)
Farvemætning (typisk) 99% DCI-P3
HDR HDR10
Responstid 0,1 ms (grå til grå)
Adaptiv synkronisering AMD FreeSync Premium
HDMI VRR
Billedtilkoblinger Nvidia G-Sync-kompatibel
1 x DisplayPort 1.4
Gaming-funktioner 3 x HDMI 2.1
Dynamic Action Sync
Black stabilizer
Trådkors
Hovedtelefonudgang FPS-teller
Højttalere Ja, 3.5 mm (DTS hovedtelefon:X)
Lydudgang 2 x 20 watt
SPDIF (optisk)
VESA-beslag 300 x 200mm
Fjernbetjening Ja

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Nu er der sat en pris på Logitechs gaming-hørepropper Logitechs trådløse hørepropper tilpasser sig dine ører, og de skulle være skræddersyet til gaming.
Sidste nyt om Forza Motorsport - se den nye trailer Hævdes at blive den teknisk mest avancerede racerbilsimulator nogensinde - og også med fordybende Dolby Atmos surroundlyd!
LG lancerer bøjelig OLED-skjerm LG’s vilde OLED-skærm kan skifte mellem at være buet og flad med et tryk på en knap. Men prisen bliver ret heftig!
Razer sigter efter hovedet Razers nye gaming-soundbar ved, hvor du sidder, og indretter lyden efter det for at give en 3D-surroundoplevelse.
Spændende nyheder fra Audio-Technica StreamSet-serien er lavet specielt til professionelle gamere og Twitch-streamere.
Følg Lyd & Billede